Hirdetés

MiiPC androidos számítógép a gyerekeknek és a szülők nyugalmáért

Egy érdekes koncepcióval rukkolt elő az egykori eMachines alapítója, aki a MiiPC projekt megvalósításáért most a Kickstarteren kalapozik egy kisebb összegért. Lényegében egy olyan androidos számítógépen dolgoznak, amivel a csemeték teljes biztonsággal elfoglalhatnák magukat, mindeközben a szülőnek sem kell aggódnia. A MiiPC projekt ugyanis számos olyan megoldást adna a felnőttek kezébe, amivel befolyásolhatják csemetéjük szórakozását és internethasználatát. Ez túlmutatna azokon a hagyományosnak számító megoldásokon, mint egyes weboldalakat blokkolása, ugyanis a szülők egy okostelefonos/tabletes (legyen az Android vagy iOS) alkalmazással követhetnék gyermekeik MiiPC-n folytatott tevékenységét, és szükség szerint ebbe bele tudnának avatkozni – akár azonnal.

Ennek megvalósítása valós idejű statisztikára alapozott megfigyelésen alapulna, azaz részletes bontásban le lehetne kérdezni távolról, hogy melyik programmal mennyit játszott az otthon tartózkodó fiatalság, vagy éppen melyik weboldalon mennyi időt töltöttek el. Ez alapján a szülők korlátozhatnák a hozzáférést, például a készülékben egyéni időbeosztást hozhatnának létre, így amikor a tanulásé az idő, akkor a játék tiltva lenne. A lehetőségek tárháza szinte határtalan: megszabható lenne, hogy milyen típusú videókat nézhet a csemete, vagy éppen mennyi időt tölthet el az egyes alkalmazásokkal, weboldalakon, mely alkalmazásokhoz legyen hozzáférése és melyek legyenek a tiltott gyümölcsök. Ha több gyermek szeretné használni a gépet, az sem probléma, ugyanis külön-külön felhasználói fiókok is létrehozhatók, amelyek hozzáférési idejét külön-külön lehetne szabályozni. Ennek megfelelően nincs többé veszekedés, hogy ki, mióta és mennyit használja a gépet; ha lejár a rendelkezésre álló idő, akkor bizony eljött a csere ideje.

Mint látható, a MiiPC lényegét a szoftver adná, noha a hardver is része a projektnek. Az Android 4.2 operációs rendszert futtató masina lelkét tervek szerint egy kétmagos, 1,2 GHz-es Marvell Armada SoC képezné, 1 GB RAM-mal és 4 GB belső tárhellyel, utóbbi bővítése SD kártyával lenne lehetséges. Emellett nem maradna ki belőle az Ethernet, a Wi-Fi és a Bluetooth vezérlő, csatlakozók terén pedig HDMI-vel, USB-vel, valamint a szokásos hang ki- és bemenetekkel lehet számolni.

A MiiPC megvalósítása elől lényegében elhárultak az akadályok, hiszen az 50  00 dolláros célkitűzést már meghaladta a kickstarteres kezdeményezés, így most már csak idő kérdése, hogy a termék sorozatgyártásba kerüljön.

Azóta történt

  • PH!TV – Élet internet nélkül

    Paul Miller tech újságíró, akit azért fizettek, hogy legyen offline. Teljesen. Most visszatért, és mesélt. Igen érdekes a dolog.

Előzmények

Hirdetés