Új Surface dokkoló érkezett a Microsofttól

A 2,5 gigabites LAN-nal megspékelt, menedzselhető modell egyebek mellett három Thunderbolt 4 csatolóval gyarapítja arzenálunkat.

Hirdetés

A Microsoft Surface portfóliója egy újabb termékkel, a Surface Thunderbolt 4 Dock névre keresztelt dokkolóval bővült, ami a vállalat számos készüléke mellé extra funkciókat biztosít, de persze másféle masinákkal és operációs rendszerekkel ugyancsak munkára fogható.


[+]

A 410 grammos konstrukció egy 80 cm hosszúságú madzaggal csatlakozik a forrásgép USB4/Thunderbolt 4 portjához, amiből aztán három 7,5 wattos USB 3.2 Gen2 Type-A kaput, három DisplayPort alt módos, 15 watt továbbítására felkészített USB Type-C/Thunderbolt 4 aljzatot, egy 2,5 gigabites Ethernetet és egy 3,5 mm-es jacket csinál nekünk.


[+]

A 20 százalékban újrahasznosított műanyagokból gyártott, két 4K-s kijelző 60 Hz-es történő meghajtására képes szerkezetet 165 wattos fali adapter táplálja, és rácsatlakoztatott eszközeinket összesen legfeljebb 96 wattal tudja kiszolgálni. Alul ott figyel a rögzítőpont az asztali felfogatáshoz, és az újdonság kompatibilis a kábelmenedzsmentet is segítő, Cable Matters Desk Mount for Microsoft Surface Thunderbolt 4 Dock nevezetű megoldással. Említést érdemel, hogy az interfészek felett kis extrudált pöttyök találhatók, amelyek a vaktában matatás idején kitapinthatóságukkal könnyítik meg a konnektorok beazonosítását.


[+]

Az apparátus megadott Surface vasak esetén támogatja a SEMM (Surface Enterprise Manage Mode) menedzsmentet, a firmware-je automatikusan frissül a Windows Update-tel, de a MAC Address Passthrough, a Wake on LAN from Modern Standby vagy a VMI (Windows Management Instrumentation) támogatása sem hiányzik a képességeinek tárházából. A (nettó) 300 dollárt kóstáló fejlesztés már megvásárolható státuszban van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés