Optikai meghajtó nélkül Xboxszal készül a Microsoft?

A frissítés talán egy tapogatózás arra, hogy szükség van-e egyáltalán a fizikai adathordozóra.

A Microsoft terveiről jellemzően jól informált Thurrott úgy tudja, hogy a Microsoft egy új Xboxot tervez a következő évre, amely az Xbox One-tól elvileg annyiban különbözne, hogy elhagyná az optikai meghajtót, azaz a fizikai adathordozón megvásárolt játékokat nem lenne képes futtatni.

Hirdetés

A friss modellt két ok indukálhatja. Egyrészt a Blu-ray-meghajtó nem olcsó, így ha ezt a hardvert kiveszik a képletből, akkor jelentősen csökkenthető a konzol ára, a Thurrott információi szerint 200 dollár alá is be lehetne menni. Másrészt egy ilyen konzol teszt is lehet, ugyanis lassan fel kell készülni a következő generációs Xboxra, de még mindig igen nagy kérdés, hogy az optikai meghajtóra szüksége van-e a piacnak. Az Xbox One startjából tanulva a Microsoft most nem szeretne teljesen önálló reformmal előállni, majd a potenciális vásárlók elégedetlenségét látva visszavonulót fújni. Jelen esetben az lehet a cél, hogy a fizikai adathordozó kivégzését kipróbálják az aktuális generációban, és ha tetszik a piacnak, akkor megfontoltabban lehet ennek elhagyása mellett dönteni az új generáció szempontjából is.

Természetesen a generáció közepén egy ilyen döntést hozni nem szerencsés, hiszen rengeteg fizikai adathordozón megvásárolt játék lett forgalomba hozva, viszont a Thurrott úgy tudja, hogy lesz egy külön koncepció erre, amivel az így meglévő játékokat online verziókra lehet beváltani.

Arról még nincs pontos adat, hogy tényleg megvalósul-e az optikai meghajtó nélküli Xbox One, ugyanis a Microsoft az projekteket bármikor törölheti, de ha elérhető lesz a gép, akkor a bemutatására a következő év során kerül majd sor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés