Microsoft egerek BlueTrack technológiával

A Microsoft 1995-ben mutatta be első optikai egerét, amely – a LED fénynek köszönhetően – kényelmesebb és pontosabb használhatot tett lehetővé golyós társaikhoz képest. 2005-ben megjelent a „High Definition Laser” technológia; ez olyan felületeken is használhatóvá tette a rágcsálókat, ahol az elődök már csődöt mondtak. Volt viszont néhány hátrányuk: érzékenyek voltak a koszra és a porra, valamint márvány vagy gránit felületen működésük  bizonytalanná vált. A most megjelent BlueTrack technológiát használó egereknek már ez sem okoz problémát, egyedül átlátszó üveg vagy tükröződő felületeken nem működnek megfelelően.

A BlueTrack technológia négy, kék fénytartományú és szélesebb sugarat, valamint speciális optikát használ. Képfeldolgozó rendszere a felületről pontos képet készít kiemelve a kulcspontokat, egy szabályzó algoritmus pedig rögzíti azok elmozdulást. A felhasznált fény kevésbé érzékeny a porra és a koszra, szinte jelveszteség nélkül hatol át rajtuk.

Microsoft Explorer Mouse
Microsoft Explorer Mouse [+]

Egy asztali gépekhez és egy notebookokhoz tervezett egér érkezik ezzel a technológiával felvértezve. Mindkettő ötgombos, így egyszerűen elérhetőek a Flip3D és a Magnifier funkciók Windows Vista alatt, ráadásul akár 9 méteres távolságból is működőképesek maradnak. Az Explorer Mouse újratölthető elemmel és töltőkészlettel 16 990, a Mini Explorer Mouse hordtáskával együtt 12 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható október 15-től.

Microsoft Explorer Mini Mouse
Microsoft Explorer Mini Mouse [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés