Bővül a Microsoft BlueTrack paletta

Hirdetés

A tavaly szeptemberben bemutatkozott BlueTrack technológiára alapoznak a Microsoft legújabb termékei, amelyek között egy notebookokhoz készült egeret is lelepleztek. A Wireless Mobile Mouse 6000-es elsőként kapott apró méretű, 2,4 GHz-es frekvenciasávot használó jeladót, amit az egér aljában is lehet tárolni. Használat közben alig lóg ki az USB portból, így nem is kell eltávolítani, ha már nincs rá szükség. Az egéren megtalálható a négyirányú görgő és öt programozható gomb, a kényelmes fogás érdekében pedig gumírozott borítással is ellátták. A gyártó állítása szerint igen gazdaságosan bánik az elemekkel is – ebben a be- és kikapcsoló gomb is nagy segítséget nyújt – a telep várható élettartama elérheti a tíz hónapot is.

Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000
Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 [+]

A Wireless Mobile Mouse 5000 ugyancsak képes az aljában tárolni az adóvevőjét, ami az előző modellével szemben normál méretű maradt. A készülék valamivel nagyobbra sikerült, mint a 6000-es változat mivel két elem is szükséges a működtetéséhez, ennek ellenére már „csak” 8 hónapos telepélettartamot adott meg rá a gyártó. A felszereltségébe ugyanúgy beletartozik az öt programozható gomb és a négy irányban is használható görgő, s a gumiborításról sem feledkeztek meg. Az egér külön is megvásárolható lesz, de elérhető billentyűzettel együtt is, amit Wireless Desktop 3000 néven fognak árusítani.

Microsoft Wireless Mouse 5000
Microsoft Wireless Mouse 5000 [+]

A csomagba egy szintén a BlueTrack termékcsaládba tartozó és Wireless Keyboard 3000 típusszámmal ellátott termék került. A vékony kialakítású billentyűzet gombjai rövid úton és halkan járnak, védettek a ráfröccsenő folyadékokkal szemben, a kényelmesebb használat érdekében pedig csuklótámasszal is felszerelték. Extraként médiavezérlő gombok kerültek rá, ezenkívül gyorsbillentyűket is kapott, amelyek segítségével könnyen elérhető a Windows Media Player, az e-mail kliens vagy a csevegőprogram.

Microsoft Wireless Keyboard 3000
Microsoft Wireless Keyboard 3000 [+]

A Microsoft új BlueTrack termékei júniustól lesznek elérhetők, a Wireless Mobile Mouse 6000-es 50 dollárba kerül. A Wireless Mouse 5000-ért külön 40, a billentyűzettel együtt – a Wireless Desktop 3000 nevezetű csomagban – 70 dollárt kérnek, a Wireless Keyboard 3000 pedig önmagában 40 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés