Jön a Microsoft újabb vistás billentyűzet-egér kombója

Áprilisban kerül a boltokba a Microsoft hardverfejlesztő részlegének legújabb billentyűzet-egér kombinációja, a Microsoft Wireless Laser Desktop 7000, jelentette be tegnap a gyártó. Az új bevitelieszköz-kombó a Microsoft szerint kitűnően összepasszol a Windows Vista Aero Glass kezelőfelületével – az ergonomikus klaviatúrát füstszínű keret veszi körül, mely a Vista programablakait szegélyező félig áttetsző kerethez hasonlítható.

A Microsoft Wireless Laser Desktop 7000 vezeték nélküli billentyűzete összesen 16 funkciógombbal és további három, úgynevezett „kedvencek” billentyűvel rendelkezik, melyekkel tetszőleges mappák, fájlok vagy weboldalak hívhatók elő. A billentyűzet mindemellett az elsők közt tartalmazza a kizárólag a Vistánál értelmet nyerő Windows Flip 3D gombot, mely a látványos, háromdimenziós feladatváltót hívja elő (ezt a hagyományos billentyűzeteken a windows gomb és a tabulátor együttes lenyomásával lehet elérni).

A csomagban egy ergonomikus kialakítású lézeres egeret is elhelyezett a Microsoft: a Wireless Laser Mouse precíz, 1000 dpi-s felbontású eszköz, mely egy újratölthető AAA ceruzaelemmel átlagosan három hétig üzemel. Az egéren lévő LED-visszajelző időben tájékoztatja a felhasználót, ha töltésre szorul az akkumulátor – ilyenkor célszerű azonnal a mellékelt vertikális töltőbe helyezni a mutatóeszközt.

A Microsoft Wireless Laser Desktop a jövő hónaptól kapható, várhatóan hazánkban is. A termék várható itthoni árát egyelőre nem sikerült megtudnia lapunknak, a tengerentúli javasolt fogyasztói ár azonban már ismert: Amerikában 130 dollárt kérnek majd a kombóért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés