Hirdetés

A MetaAxon monitor elé rakott webkamerával oldaná meg a szemkontaktus-problémát

Ötletes megoldással állt elő a home office korszak legégetőbb problémájára egy kínai vállalat.

Ha a kamerába nézek, nem látom a monitort, ha viszont a monitort nézem, megszűnik a virtuális szemkontaktus. Bizonyára mindenki találkozott már a felvázolt helyzettel azok közül, aki beszélgetett már valakivel a virtuális térben, webkamerák segítségével, a probléma pedig monitorunk képátlójával egyenesen arányosan nő. Ugyan az okostelefongyártók körében már ismerős technológiának számít a kijelző mögé épített kamera, a monitorok esetében ez nemhogy nem terjedt még el, de ismereteink szerint meg se jelent, a MetaAxon viszont ötletes megoldással állt elő, amelynek megvalósítására a Kickstarteren kalapoztak össze egy szemmel is jól látható összeget.


[+]

A MetaAxon MECA egy olyan webkamera, amelynek legtöbb eleme (maga az elektronika, egy beépített, állítható fényerejű és színhőmérsékletű LED lámpa, valamint a mikrofon) a monitor tetejére helyezhető házban található, az 1600x1200 pixeles, 70 fokos látószöggel és fix fókusszal rendelkező képrögzítő viszont egy különálló, 10 mm átmérőjű és 48 mm hosszú külső házban kapott helyet, a két egységet pedig egy mindössze 1 mm vastag, automatikusan felcsévélhető kábel köti össze.


[+]

A kamerát így könnyedén belógathatjuk monitorunk elé, ennek köszönhetően úgy is szemkontaktust tarthatunk kollégáinkkal vagy barátainkkal, hogy közben a kijelzőn zajló történéseket is figyelemmel kísérhetjük, a beszélgetés végén pedig könnyedén eltávolíthatjuk az útból. Az USB kapcsolaton keresztül használható, Windows és macOS rendszerekkel egyaránt kompatibilis eszközön persze látszik, hogy tervezésekor inkább a funkcionalitás volt a fontos, nem pedig a dizájn, az előrendelőknek szóló, nagyjából 90-100 dollár körüli ára viszont nem sokkal alacsonyabb, mint egy nagyobb nevű gyártó webkameráinak vételára, ám egyelőre nem tudunk olyan konkurensről, aki az eladások tekintetében veszélyeztetné a MetaAxon termékét, hiszen hasonló megoldást korábban még nem láttunk.


[+]

A Kickstarter oldal szerint egyébként a termék szállítása hamarosan megkezdődik, az egyelőre kis példányszámban készülő webkamerák a tervek szerint július 10. után kerülnek feladásra.

Előzmények

Hirdetés