Megújulnak a Dell XPS 11, 13 és 15 notebookok

Hirdetés

A Dell prezentálta XPS notebookcsaládjának legújabb tagjait, a 2 az 1-ben megoldásnak kikiáltott XPS 11-et, a kompakt méretű XPS 13-as Ultrabookot, és a multimédiás célokat szolgáló XPS 15-öt. Sorban haladva az XPS 11 egy multiformátumú Ultrabook, ami hátraforgatható, Gorilla Glass-szal védett érintőkijelzőjének köszönhetően notebookként és tabletként egyaránt használható. Ez a fajta kialakítás tulajdonképpen nem egyedülálló, de kétségkívül ez az egyik leginkább kedvelt a hajtogatható eszközök között, ráadásul ez esetben a tabletszerű használhatóságot megkönnyíti a mellékelt aktív stylus. Mindezt a Dell még azzal fejeli meg, hogy a 11-15 mm vastag, alig 1,24 kg-os alumínium házba burkolt gép közel teljesen sima felületű háttérvilágításos billentyűzetet kapott. Ennek működéséről egyelőre nincs információnk, de ránézésre a tabletek billentyűzetes tokjánál használt érintős megoldásra hajaz, állítólag kiegészítve valamiféle visszajelzéssel (hang, rezgés, esetleg mindkettő).

Dell XPS 11
Dell XPS 11 [+]

További érdekesség, hogy a hibrid 11,6"-es IGZO kijelzőjének felbontása 2560x1440 pixel, ami állítólag a nagy fényerősségnek köszönhetően kül- és beltéren egyaránt használható lesz az ígéretek szerint. Bővebb információk a hardverrel kapcsolatosan nem láttak napvilágot, de az Ultrabook minősítésből kifolyólag minden bizonnyal negyedik generációs Intel Core i processzorra és flashalapú tárolóra számíthatunk.

Dell XPS 11: a sátor elrendezés sokan kedvelik
Dell XPS 11: a sátor elrendezés sokan kedvelik

Hasonló hardverkonfigurációval érkezik az XPS 13 Ultrabook is, mely bizonyos tekintetben egyes 11,6"-es gépeket meghazudtoló paraméterekkel, azaz 1,36 kg-os tömegével, 6-19 mm-es vastagságával csábítja a vásárlókat. Az XPS 13 kevésbé extrém pixelszámot ígérő Full HD-s kijelzőjével (opcionálisan érintésre érzékeny változatban) és természetesen minden téren hagyományos kialakítást kínáló felépítésével egy klasszikus Ultrabook lesz a gyártó kínálatában. Sajnos pontos technikai paraméterek itt sem ismertek, de állítólag 10,5 órás akkumulátoros üzemidővel lehet számolni.

Dell XPS 13
Dell XPS 13 [+]

Végezetül, a nagyágyú, a szénszál és alumínium felhasználásával készült XPS 15, ami 2,1 kg-os tömegével szintén nem mondható nehéznek a 15,6"-es kijelzővel rendelkező notebookok között. A XPS 15-nél megpróbálták a lehetőségekhez képest mindenből a legjobbat bepréselni a házba: 3200x1800 képpontos IGZO kijelző, legfeljebb négymagos Core i7 processzor, NVIDIA dedikált VGA (legfeljebb GT 750M), 1 TB HDD és 32 GB-os gyorsítótár – vagy 512 GB-os SSD.

Dell XPS 15 Dell XPS 15
Dell XPS 15 [+]

A Dell XPS 11 és az új XPS 13 értékesítése novemberben esedékes 999 dolláros kezdőáron. Az új XPS 15 már októberben a boltokba kerül, ennek kezdő végfelhasználói ára 1499 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés