Mégis leáll a Nintendo Wii U gyártása

Ezt a vállalat jelentette be, noha konkrét időponthoz nem kötötték.

Kész kommunikációs káosszá kezd válni a Wii U konzol gyártásának leállítása. A történet tavasszal kezdődött, amikor a Nintendo cáfolta azt a pletykát, miszerint Wii U konzol gyártása idén befejeződne. A Nintendo Switch leleplezése után azonban a pletyka csak úgy hirtelen újraéledt, és a Eurogamer azt állította, hogy pénteken gördül le az utolsó Wii U a gyártósorokról. Ezt azonban a Nintendo ismét cáfolta, amit meg is írtunk nemrég.

A sztori ott folytatódik, hogy a Nintendo hivatalosan is bejelentette a Wii U konzol gyártásának leállítását. A vállalat ugyan nem adott meg konkrét dátumot, de a pontos közlemény szerint a gyártás hamarosan befejeződik. Ez a hamarosan persze jelenthet még hónapokat is. Ha csak a hivatalos közleményeket vesszük alapul, akkor a gyártás leghamarabb a következő év áprilisában áll le, mivel a Nintendo korábban azt is közölte, hogy az aktuális az üzleti évben még gyártani fogják a gépet.

Annyi biztos, hogy a nem túl sikeres termék életéből már nem sok van hátra, ami persze a Nintendo Switch érkezésével várható volt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés