Megfizethető 4K képes drón a Xiaomitól

Komolyan felkavarhatja a drónpiacot a mobilgyártó új quadkoptere.

Számítottunk rá, hogy érkezik a Xiaomi drón, mégis maga a tény, hogy a kínai gyártó belép erre a piacra is, kissé meglepő. Mindenesetre a „Mi Drone” bemutatásra került két variánsban és nem is akármilyen ajánlattal álltak elő. A drágább, 4K képes verzió 3000 yüan/460 dollár áron érkezik, amivel jelentősen alákínálnak a DJI Phantom 3 4K árának, ami jelenleg 760 dollár körül mozog. Emellett az olcsóbb, saját közösségi finanszírozásukat is igénybe vevő, csak 1080p/60p-re képes változat is kedvező 380 dolláros árazást kapott kategóriájához mérten. Közös bennük, hogy egy 12,4 megapixeles Sony érzékelőt kaptak, melyet a hasukon található gömb alakú kamerában helyeztek el. A kamera 4K/UHD felvételek esetén legfeljebb 30p sebességgel képes a rögzítésre és az elvárásoknak megfelelően kapunk RAW fotók készítésére is lehetőséget.


[+]

A gimbal 3-tengelyes stabilizátorral rendelkezik, mely másodpercenként 2000 korrekcióra is képes, és a stabilitást tovább növeli a kamera és az akkumulátor bölcső között található optikai stabilizátor jelenléte is. Míg magán a drónon felfedezhetünk más gyártókra is jellemző jegyeket, addig a távvezérlő a lehetőségekhez mérten egyedi kialakítást kapott, néhányan még a Xiaomi kabala figuráját, a nyulat is felfedezni vélték benne. A beépített telefontartóval is rendelkező kontroller, mely képes akár a Mi Max fogadására is, két behajtható antennát is kapott, melyekkel akár 2 kilométeres hatótáv is elérhető, miközben 720p előképet kapunk. De felül találhatunk rajta a kamera forgatására és vezérlésére szolgáló kezelőszervet is, míg alul a töltésre szolgáló micro USB kapott csak helyet.


Kattintásra galéria nyílik! [+]

Az egyszerű használat érdekében emellett dedikált le- és felszállást segítő gombot is kapunk és természetesen haza is hívhatjuk egy gombnyomással. Ez utóbbit egyébként magától is megteszi, ha a 27 perc repülést lehetővé tevő akkumulátor töltöttségi szintje túl alacsony lenne, vagy a gép elvesztené a kapcsolatot a kontrollerrel. Sok drónhoz hasonlóan a különböző repülési módok itt elérhetőek, így a célpontra vagy kijelölt útvonalon történő repülés, illetve a megadott pont körül történő körözés is, azonban a korábbi pletykákkal ellentétben sajnos nem lesz semmilyen módon vezérelhető a Mi Band segítségével. Azonban meglehetősen kedvező áron lesz elérhető egy, a quadkopter szállítására kialakított hátizsák.

A Xiaomi nem kapkodja el a dolgokat, mivel csak július végén kezdődnek az open-beta tesztek, így az első beszámolókra addig még biztosan várnunk kell. További videók a MIUI ROM YouTube csatornán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés