Hirdetés

Még kisebb AOpen mini-PC mobil processzorral

Hirdetés


Bár még nem tekinthető befejezettnek az AOpen Pentium M mobil processzorokat fogadó barebone-gépének, az XC Cube EY855-nek a piaci bevezetése, a vállalat mérnökei máris a megkezdett út folytatásán gondolkodnak. A DigiTimes szerint az energiatakarékos és csöndes asztali rendszerek úttörője márciusban dobja piacra ugyancsak Pentium M-eket fogadó, ám a jelelegi mini-PC-knél is kisebb modelljét, az MZ855-öt.


Forrás: DigiTimes

Az Intel 855GME chipsetje köré épülő új modell mindössze 106 mm magas lesz; 479 érintkezővel és 400 MHz-es FSB-vel ellátott Pentium M vagy Celeron M chipeket, illetve maximum 2 GB DDR333 memóriát fogad. A kis gépbe asztali (3,5 colos) merevlemez építhető, ezenkívül egy slimline optikai egység biztosítja az adatok tárolását. A források szerint elsősorban a kis hőtermelésű processzornak köszönhetően a rendszer igen halk, még teljes terhelésnél sem emelkedik 27 dBA fölé zajszintje. A megcélzott vásárlóközönség persze nem a játékosok csoportja, hiszen egy erősebb videokártya beépítését a 150 wattos tápegység és a rendelkezésre álló hely korlátozza.

Az AOpen elsőként Japánban jelenteti meg új termékét, ám később globálisan is forgalomba hozza. A gyártó i855GMEm-LFS jelzésű alaplapja és az újjal együtt már kétfajta Pentium M-es mini-PC-je után hamarosan a platformváltás ideje is elkövetkezik – a DigiTimes szerint a második negyedév közepére várható a Sonoma platform részét képező i915GM chip köré épülő új barebone-gép bejelentése. A notebook-processzorokra alapozó asztali rendszerek megjelenésének oka – a piaci igények mellett – megfigyelők szerint a nagykereskedelemben megjelenő Pentium M-ek nagyobb számában keresendő.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés