Matrox: PCI-videokártya kétmonitoros használathoz

A Matrox bejelentette Millenium P650 Low-profile PCI elnevezésű grafikus vezérlőjét, amelyet a többmonitoros üzemmódot támogató kártyák legkisebbikeként reklámoz. A termék kisméretű PC-házakban is elfér, így elsősorban azon profi felhasználóknak ajánlott, akik gyakran kénytelenek magukkal cipelni például videóvágáshoz használt gépüket.

A kártya a Parhelia-LX chipre épül, melyet 64 MB 128 bites buszon csatlakozó DDR memória szolgál ki. DualHead üzemmódban két szimmetrikus órajelen meghajtott (400 MHz RAMDAC), maximum 1920x1440 pixel felbontású analóg monitor, vagy két legfeljebb 1600x1200 képpontos digitális kijelző használható. A DualHead High-Fidelity technológia nemcsak a desktop kiterjesztését teszi lehetővé, hanem az egyik kijelző tetszőleges részletének a kinagyítását is a másik megjelenítőn. Az alapcsomag magában foglalja a szükséges Sub-D- és DVI-csatlakozókat.

A gyártótól egy kiegészítő TV-kábel is rendelhető, amely S-Video és kompozit csatlakozót biztosít, lehetővé téve az „egy monitor, egy tévé” üzemmódot, amelyben például a számítógépen szerkesztett videóanyagok tekinthetők meg azonnal akár PAL, akár NTSC rendszerű tévékészülékeken. A két kijelzőn természetesen eltérő gamma-, kontraszt- és fényerő-értékek állíthatók be.

A Millenium P650 Low-profile PCI az OpenGL 1.3 és a DirectX 8.1 szabványokkal kompatibilis, használatához minimálisan egy 600 MHz-es processzor és 256 MB memória szükséges. A termék még a harmadik negyedévben piacra kerül, ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés