Hirdetés

Eizo: új professzionális LCD-kijelző

Az Eizo új 22,2 hüvelykes TFT-monitorát, a CG220-at professzionális grafikai alkalmazásokhoz, többek között kiadványok nyomdai előkészítéséhez ajánlja. A modell különlegessége, hogy a szokásosnál jóval élénkebbek – az LCD-kijelzőknél legtöbb gondot okozó – cián és sárga színek, így a kalibrálható monitoron pontosan ugyanazokat a színeket lehet megjeleníteni, amelyek a kész nyomtatványokon köszönnek vissza.

A CG220 színtartománya lefedi az Adobe Photoshop RGB-színkészletét; fényerejét, színhőmérsékletét és fehérpontját hardveresen lehet szabályozni, a színek teltsége pedig RGB és CMY összetevők szerint is változtatható. Bár a kijelző a megjelenítéshez „csak” 24 bites színmélységet használ, a belső vezérlő 30 bittel dolgozik, ami összetevőnként 1024 árnyalatot, összességében pedig hozzávetőleg egymilliárd színt jelent.

A 16:10 arányú, 1920x1200 pixel felbontású monitor maximális fényereje 200 cd/m2, kontrasztaránya 400:1, betekintési szöge (függőlegesen és vízszintesen egyaránt) 170°. A készülék két DVI-csatlakozóval rendelkezik, amelyeken keresztül digitális vagy analóg jeleket képes fogadni. Maximális teljesítményfelvétele 90 watt. Az októbertől kapható monitor árát a gyártó egyelőre nem közölte, de valószínűleg 5000 eurónál kevesebbe fog kerülni, amely 5 év jótállást is magában foglal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés