Magyar csúcsok és világranglistás eredmények extrém tuningban

Jones965 neve elsősorban modding kapcsán lehet ismerős olvasóinknak, de biztosan sokan tudják, hogy néhány éve extrém tuninggal is foglalkozik, ami egyre jobban megy neki. A napokban meglepő felállásban ért el elsőrangú eredményeket: a hazai extrém tuningos szféra ismert alakja, 04ahgy eddig riválisként szerepelt, most viszont összehozták eszközeiket és összeadták tudásukat, az eredmény pedig kiváló lett. Az alábbi konfigurációval több magyar csúcsot is felállítottak, illetve sikerült pár olyan pontszámot elérni, amit a világranglisták élmezőnyében jegyeznek.

  • Asus Rampage IV Formula alaplap
  • Intel Core i7-4930K processzor folyékony nitrogénnel hűtve, -130 °C
  • GeIL EVO Two DDR3-2400 memória
  • 2 darab Asus GTX Titan grafikus kártya folyadékhűtéssel, 4 °C
  • 4 darab Radeon HD 79770 grafikus kártya folyadékhűtéssel , 4 °C
  • Corsair AX1200 táp

Elsősorban a több grafikus kártyás benchmarkokat vették célba. A legkomolyabb eredményt a négy Radeon HD 7970-nel sikerült elérni 3DMark11-ben, ami az abszolút világranglista bűvös, hetedik helyéhez volt elegendő. Szintén kiváló eredményt ért el a négy Radeon a 3DMark Vantage-ban, ott a világranglista 13. helyét sikerült elcsípni. Kitett magáért a két GeForce GTX Titan is, ezekkel 3DMark11-ben a világ hetedik legjobb két VGA-s eredménye született. Egyetlen Titannal pedig sikerült beférni a legjobb 50 szóló kártyás 3DMark11 eredménye közé, 3DMark Vantage-ben, pedig ez volt az első magyar, egy VGA-s rendszer, ami 60 000 pont fölé ment. Némi fennakadás miatt a CPU tesztek közül csak egy gyors WPrime-ra maradt energia.



[+]

jones965: Gyurival (04ahgy) második alkalommal tuningoltunk együtt. Az első alkalommal még csak ismerkedtünk a Core i7-4930K képességeivel és viselkedésével extrém hőmérsékleten. Sajnos, akkor még nem volt megfelelő a rendelkezésre álló BIOS, de most az új eszközillesztő programok telepítése sokat segített a jelentősen fagypont alatti tuningban. Azért nem ment minden olyan könnyen, eleinte 4800 MHz-en sem sikerült stabillá tenni a processzort, a tuningra szánt időből két és fél órát és elég sok folyékony nitrogént elhasználtunk, mire sikerült -130 °C-on 5450 MHz környékén stabilizálni a CPU-t.


[+]

Mivel a CPU-val megdolgoztunk, nem is marad időnk 2-3 Radeonnal tesztelni, csak a maximális kiszerelésre koncentráltunk. Szerencsére a VGA-k nem makacsolták meg magukat, de úgy tűnik, mindegyik benchmarknál van még tartalék a vasban. Kitérnék a Corsair AX1200 táp produkciójára. Hihetetlen erejét azzal demonstrálta, hogy az egész teszt alatt sziklaszilárdan szerepelt, hajtotta a tuningolt processzort és akár négy grafikus kártyát is. Pedig a konnektoros fogyasztásmérőn nem egyszer 1400 watt fölötti érték jelent meg, és gyakran a másodperc tört része alatt ugrott a rendszer energiafelvétele több száz wattot.


[+]

Gratulálunk jones965-nek és 04ahgy-nak a kiváló eredményekhez!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés