Hazai csúcsdöntés extrém tuningban

Két hete számoltunk be róla, hogy a hazai extrém tunigos körökben elismert 04ahgy és jones965 egy jó nagy adag, jobbára Asus hardverrel döntögeti grafikus kártyával kapcsolatos hazai és külföldi tuningcsúcsokat, olyan eredményeket elérve, melyekkel a világranglistákon is előkelő helyeket biztosítanak számukra. A kitűnő eredmények kulcsa egy nagyszerűen túlhajtható Intel Core i7-4930K processzor, ami az Asus Rampage IV Formula alaplapban, folyékony nitrogénnel -140 °C-ra hűtve 5790 MHz-en is üzemképes, bár egyelőre a tesztekhez vissza kell venni 5500 MHz környékére.

  • Asus Rampage IV Formula alaplap
  • Intel Core i7-4930K processzor folyékony nitrogénnel hűtve, -140 °C
  • GeIL EVO Two DDR3-2400 memória
  • 4 darab GeForce GTX Titan grafikus kártya
  • Corsair AX1200 táp

Az aktuális tuningkör főszereplője az NVIDIA legerősebb grafikus kártyája, a GeForce GTX Titan volt, melyből korábban kettőt tudtak csatasorba állítani, most viszont megduplázódott a grafikus fenevadak száma – egy példány közvetlenül az Asus hazai képviseletétől érkezett. A négy nagy VGA úgymond hibrid hűtést kapott, kettőre 4 °C-os vizet keringető megoldás került, a másik kettő viszont maradt a gyári léghűtéssel. Ezzel a felállással a GPU órajelet sikerült 1200 MHz-re feltolni a gyári 876-ról, a grafikus memória pedig 1827 MHz-en járt a referencia 1502 MHz helyet.


[+]

Nagyon szépen indultak a dolgok, a 3D Mark – Fire Strike Extreme tesztjében a világ negyedik legjobb eredményt produkálta a rendszer, ami természetesen magyar csúcs is egyben. Sajnos, ezután rakoncátlankodni kezdett az egyik Titan, de a további, három kártyával mért eredmények azt mutatják, van még tartalék a rendszerben. A négy GeForce után a korábban hajtott négy Radeon HD 7970 jutott szóhoz, az eredmény egy újabb 3D Mark Vantage magyar csúcs lett, ami a világranglista tizenegyedik helyére elegendő.


[+]

"A mostani négy GTX Titanos tuningkör mondhatni a következő lépés a Core i7-4930K képességeinek kiismerésében. Mert igaz, hogy a 3D-s rekordok elérésében a grafikus kártyák a legfontosabbak, de megfelelően erős processzor és jó alaplapi beállítás nélkül nincs mire építkezni. A vaskos GeForce-ok meghajtására már nem volt elég a múltkor használt, 1200 wattos Corsair táp. Az egyik menet közben a fogyasztásmérőn 1700 wattos érték jelent meg, a táp védelme pedig közbeszólt, lekapcsolta a rendszer. Ezután még egy 650 wattos áramforrás beiktatásával kísérleteztünk tovább."- mondta jones965.


[+]

"Nagy kár, hogy az egyik Titan nem bírta a gyűrődést és menet közben kihullott a sorból. Pedig a nap folyamán elért eredményeken jól látszott, hogy szépen haladunk előre és van még mit kiaknázni. Természetesen folytatjuk tovább a maximum kipréselését a rendszerből, a későbbiekben lehetőleg teljesen vízhűtéses grafikus kártyákkal".

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés