A Lynx Point társítható majd a Haswell mellé

A Zol.com.cn újból szerzett egy érdekes diát az Inteltől, melyen a Haswell APU mellé társítható Lynx Point kódnevű vezérlőhíd tűnik fel. Utóbbi a 8-as szériás termékcsalád része lesz, és a 2013-ban megjelenő LGA1150-es foglalattal rendelkező alaplapokon tűnik majd fel.

A Lynx Point elődjeinél kisebb, 22 x 23 mm-es FCBGA tokozást használ, és a fogyasztáson is javított az Intel. A lapka a Haswell APU-val a jelenleg is alkalmazott DMI 2.0-s interfészen keresztül tartja a kapcsolatot, míg az IGP az FDI-n keresztül kommunikál a vezérlőhíd komponenseivel. Utóbbit főleg akkor használja a rendszer, ha a felhasználó által használ monitor nem képes digitális jelet fogadni.


(forrás: Zol.com.cn) [+]

Az új fejlesztés végre nem használ 3 Gbps-os SATA vezérlőt, így az Intel csak 6 Gbps-os SATA interfészekkel operál, és hat darab aljzat kiszolgálása lehetséges a Lynx Point integrált egységével. Erről nem mondható el, hogy hatalmas újdonság lenne, hiszen az AMD a Hudson családba tartozó vezérlőlapkákkal már az előző évben meglépte ezt, ám az Intelnél ez komoly előrelépés lesz 2013-ban. Az USB 3.0-s vezérlő az érkező 7-es szériás vezérlőlapkához képest szintén továbbfejlődik, és hat port kiszolgálása is elérhetővé válik.

Fejlődnek a rendszer vPro szolgáltatásai, illetve az ehhez kapcsolódó biztonsági és menedzsment funkciók, illetve a Rapid Storage technológia is kap egy kis ráncfelvarrást. A Lynx Point támogatja még a Quad-Read SPI eszközöket is, ami az UEFI szempontjából lényeges. A vezérlőhíd továbbra is rendelkezik majd PCI Express vezérlővel, mely néhány 2.0-s portot kínál a külső vezérlők számára, így például erre köthető majd a Gigabit Ethernet támogatásáért felelős lapka is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés