Pendrive-ot idéző akció kamerával állt elő a Looxcie

Hirdetés

Az elmúlt néhány hónapban, egy évben rettenetes pezsgés tapasztalható az úgynevezett akció kamerák piacán. Amellett, hogy az úttörők, tehát a GoPro, a Drift vagy a Contour mellé felzárkóztak termékeikkel az olyan gigászok, mint a Sony és a JVC, számos kisebb, sőt gyakorlatilag csak és kizárólag ilyen jellegű termékek előállítására szakosodott vállalatok is versenybe szálltak.

Lookxcie HD
Lookxcie HD [+]

Ilyen a kaliforniai székhelyű Looxcie is, mely gyártó a közelmúltban mutatta be első termékét, a szimplán csak HD elnevezésű darabot. A 330 dolláros kamera akkora és olyan kialakítású, mint egy nagyobbacska pendrive, így könnyedén rögzíthető sisakra, sílérce, a kerékpár kormányára, de még egy sildes sapkára is akár. Módot ad 1080p felbontású videók felvételére, ám ilyenkor be kell érni másodpercenkénti harminc képkockás rögzítési sebességgel. Aki ennél többre vágyik, az választhatja a 720p (60 fps) vagy 480p (60 fps) módot is. Beépített memóriával nem rendelkezik, a videók így csak az olvasóba dugott memóriakártyákra menthetőek.

A víz-, ütés- és porálló burkolattal ellátott termék rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, és a gyártó állítása szerint egy hozzá járó okostelefonos, tabletes alkalmazás segítségével állítólag az élő közvetítésre is képes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés