Hirdetés

CES 2014: bemutatkozott a webOS alapú LG okostévé platform

A PROHARDVER! hasábjain többször is beszámoltunk, hogy az LG webOS alapú okostévé rendszert fejleszt. Az ígéreteket tartva a vállalat 2014-re el is készült a platformmal, amelyet be is mutattak a CES-en.


[+]

Az nyilvánvaló volt már a kezdetekkor, hogy a cél egy, a korábbinál egyszerűbben, könnyeben és gyorsabban használható rendszer megalkotása volt. A vállalat állítása szerint a feladatot sikerrel teljesítették, hiszen könnyű kezelhetősége révén a tartalmak keresése és megtekintése gördülékenyebb, ahogyan az okostévé más eszközökkel történő összekapcsolása, sőt még a kezdeti beállítások is. A webOS rendszerű LG Smart TV-k (a 2014-es modellek 70 százalékába már ez az új rendszer kerül) első bekapcsolásakor ugyanis egy BeanBird nevű animált figura jelenik meg a képernyőn, ami segít a csatlakoztatásban, és végigvezeti a felhasználót a beállítási folyamaton. A néző a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító egyszerű megrázásával vagy az OK gombbal bármikor további tanácsokat kérhet a virtuális segítőként szolgáló madártól. A webOS azonnal felismeri a tévéhez csatlakoztatott külső eszköz típusát, és egy előugró menüben megjeleníti az opcionális használati lehetőségeket.

Érdemes még megemlíteni a Today menüt, amely a közelgő vagy esetleg elszalasztott népszerű tévéműsorokra és filmekre hívja fel a figyelmet. A néző emellett a képernyő közepén vízszintesen végigfutó Today sávban a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító görgetőjét használva további izgalmas műsorokra is rábukkanhat. Emellett a rendszer természetesen az LG Store szerteágazó alkalmazásgyűjteményéhez is hozzáférést nyújt. Ebben az áruházban a felhasználók kedvükre válogathatnak a Smart TV platformon keresztül elérhető legnépszerűbb tévéműsorok, filmek, 3D tartalmak és játékok között. A webOS egyik legegyedibb funkciója a képernyő alsó részén húzódó, oldalra görgethető új Launcher menü. A Launcher lehetővé teszi a tévéadás, a Smart felületen elérhető tartalmak és a külső eszközökön tárolt média közötti váltást anélkül, hogy ehhez vissza kellene lépni a kezdőlapra. Segítségével a felhasználók tévénézés, játék vagy böngészés közben egyéb tartalmakat is kereshetnek és letölthetnek. A tévézés közben is megnyitható Live menüben emellett a keresési, műsorajánló és csatornákkal kapcsolatos funkciók is könnyen elérhetők maradnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés