LG 47LA860V: egy okos, bombajó 3D tévé

LG 47LA860V

Megszokhattuk, hogy az LG az utóbbi időszakban évről évre jelentkezik valami olyan újítással, amely megkülönböztetheti közép-felső és felsőkategóriás modelljeit a vetélytársak tévéitől. A cég vezette be a borderless dizájnvonalat, a passzív-polarizációs 3D megjelenítést, a mozgásalapú vezérlésen alapuló távirányítókat, élen járt és jár a különféle okostévérendszerek ki- és továbbfejlesztésében, hogy csak néhány példát említsünk.

Korábban a vállalat munkatársaitól kapott információk azt sejtették, hogy az új, felsőbb kategóriás készülékekbe is jó pár újítás került. Többek között beépített kameráról, hangvezérlésről, átszabott smart rendszerről szóltak a hírek, sőt azt is pletykálták, hogy hagyományos távvezérlők helyett 2013-tól már csak az exkluzív, mozgásalapú vezérlésre építő Magic Remote távirányítók kerülnek a termékek mellé a dobozba. Nos, mindez igaznak bizonyult, legalábbis az LA860V sorozat esetében, úgyhogy érdemesnek tűnt kipróbálni egy ilyen modellt.

Hirdetés

Jó ránézni

Az elmúlt tíz évben az LG a globális és a hazai tévépiacon is stabilizálta helyét a második pozícióban. Ebben minden kétséget kizáróan kulcsszerepet játszott, hogy a vállalat – a japán vetélytársak jó részével ellentétben – kiemelt figyelmet fordított a dizájnra. Ezen a téren a konszern egyértelműen a trendet diktáló szereplők közé tartozik, így várható volt, hogy 2013-as top tévéjük is mutatós lesz. Ebben nem is kellett csalatkozni, hiszen egy kifejezetten impozáns darabról van szó az LA860V személyében.

A Cinema Screen formatervezési vonalba tartozó, Edge-LED háttérvilágítású készülék mindössze 3,5 centiméter mély. A káva szélessége körülbelül egy centiméter, ráadásul ezek kikapcsolt állapotban láthatatlanok, ilyenkor úgy tűnik, mintha mindössze az éleken végigfutó fémszínű léc határolná csak a kijelzőt, Az elmúlt egy-két évben a tévék külsejét szigorúan az egyenesek és derékszögek uralták, de mivel a szikár minimalizmust már nem volt hova fokozni, számítani lehetett némi változásra e téren is. Így nem lepett meg minket igazán, hogy ezen a modellen már megjelentek az ívek, a görbék, konkrétan az alsó káván és a különleges kialakítású talpon. A fekete-ezüst tónusok által uralt összkép remek, a készülék jól néz ki, figyelemfelkeltő, de azért nem csiricsáré, nem bazári – ennek következtében akár státuszszimbólumként is megállja a helyét.

A kezelőgombokat a hátlapra építették, de ezekkel a készülék csak korlátozottan használható. Szintén itt kaptak helyet az interfészek, azaz a 4 db HDMI 1.4 (egyik ARC-támogatással), a három USB port (közülük egy 3.0-s), a SCART, kompozit, komponens, digitális audió és Ethernet csatlakozók, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI slot, illetve egy 3,5 mm-es jack kimenet. A tévé tömege alig haladja meg a 17 kilogrammot, így nyugodt szívvel felakasztható, nem kell attól tartani, hogy kiszakad a falból.

LG 47LA860V
Panel IPS LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 47 hüvelyk (119 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Játék, Eco, Mozi, Normál, Sport, 2 db felhasználói
Hangbeállítások Normál, Zene, Mozi, Sport, Játék, Felhasználói
Hangrendszer 2.1 csatornás, teljesítmény: 24 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S
Interfész 4 db 1.4-es HDMI, 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, beépített kamera, internetes tartalmak elérése, böngésző, hangvezérlés, mozgásvezérlés, Magic Remote távirányító, Dual Play, 3D, kislexikon
Teljesítményfelvétel 66 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 1059 x 625 x 35,1 (talppal 269) mm
Tömeg 17,2 (talppal 19,3) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 47LA860V
Fogyasztói ár kb. 470 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés