Hirdetés

CES 2019: az LG is színre lép egy 8K LED LCD tévével

A 75 hüvelykes SM99 IPS panelre épül, és fejlesztett FALD háttérvilágítási eljárást kapott.

Miután a Samsung és a Sharp 2018-ban boltokba küldte 8K-s televízióit arról szóltak a pletykák, hogy példájukat más piaci résztvevők is követik majd. A híresztelések a jelek szerint igaznak bizonyultak, hiszen az már biztos, hogy az LG is erre az útra lép. Ráadásul a vállalat egy OLED és egy LED LCD modellel teszi mindezt.

LG SM99 8K LED LCD tv
LG SM99 8K LED LCD tv [+]

A LED LCD-s, NanoCell családba tartozó, SM99 típusszámú készülékbe a vállalat saját fejlesztésű, 7680x4320 képpont felbontású, IPS panelje, illetve a szintén házon belül készülő, második generációs Alpha 9 képfeldolgozó processzor került. Ennek köszönhetően a HDMI 2.1 csatlakozókkal ellátott televízió támogatja a HDR (Dolby Vision, HLG, HDR 10) és a magas képfrissítési rátájú (High Frame Rate, HFR) tartalmak megjelenítését. A készülék a továbbfejlesztett FALD Pro (Full Array Local Dimming) háttérvilágítást használja, amelynél az egyes LED csoportokat állítólag a korábbinál pontosabban vezérli az elektronika.

A vállalattól kapott információk értelmében a tévé a Google Assistant és az Amazon Alexa személyi asszisztens technológiák használatát is lehetővé teszi. Ez egyrészt módot ad a hangalapú vezérlésre, másrészt pedig különféle okoseszközök is irányíthatók a televízión keresztül. Az LG SM99 8K LED LCD televíziója ára még nem ismert, és azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés