Jöhetnek a 100 hüvelykes és az olcsóbb OLED tévék

Az LG több új OLED gyárat épít, többek között az első kínai üzemet.

Hirdetés

Az aktuális hónap végén egy olyan fontos megbeszélésre ültek össze az LG döntéshozói, amely alapvetően befolyásolhatja a komplett kijelző és tévés iparág jövőjét. A meetingen határoztak arról, hogy létrehozzák a világ legmodernebb OLED gyárát a dél-koreai Pajuban. Itt, a P10 névre hallgató, 2,5 milliárd dollárba (~649 milliárd forint) kerülő, 10,5. generációs létesítményben már lehetőség nyílik minden korábbinál nagyobb, akár száz hüvelykes képátlójú OLED panelek előállítására.


[+]

Ez egyrészt azt jelenti, hogy jöhetnek a 100"-es OLED tévék, másrészt pedig ezeket a hatalmas kijelzőket fel is lehet darabolni kisebb darabokra, amely csökkentheti a költséget. Emellett az is eldőlt, hogy a közeljövőben létrehoznak egy 6. generációs, ám hajlítható kijelzők előállítására is módot adó üzemet, ahol mobil eszközök számára készítenek majd alkatrészeket. Egyes vad pletykák szerint ezek akár az Apple telefonokban, tabletekben is felbukkanhatnak a jövőben, de ezt még senki sem erősítette meg.

És itt még nincs vége! Az LG ugyanis azt is bejelentette, hogy a dél-koreai gyártók közül elsőként felépítenek egy üzemet Kínában is, 2,3 milliárd dolláros (~596 milliárd forint) beruházással, együttműködve egy még meg nem nevezett helyi konszernnel. Ebben a 8. generációs létesítményben akár 77 hüvelykes modellek gyártására is mód nyílik majd. Ennek a hátterében nyilván az áll, hogy az LG szeretné kihasználni a kínai piacban rejlő óriási lehetőségeket, illetve nyilván még közelebb akarnak kerülni a tűzhöz.

Az LG vezetősége arról is határozott, hogy 2020-ig összesen 13,4 milliárd dollárt, azaz összesen 3476 milliárd forintot invesztálnak az OLED kijelzők fejlesztésbe és gyártásába, azaz vannak még tartalékok a háttérben, és az biztos, hogy a dél-koreai holding továbbra is bízik az OLED képalkotási eljárásban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés