Tovább kísérletezik a Google TV-vel az LG

Bár az LG rendelkezik saját, a legtöbb riválist felülmúló okostévé rendszerrel, és a cég a híresztelések szerint egy teljesen új, WebOS alapú megoldás fejlesztésébe is belevágott, de emellett még egy vasat a tűzben tartva jövőre piacra dobnak két Google TV platformot használó készüléket.

LG GA6400
LG GA6400 [+]

Legalábbis erről szólnak a CES előtt a hírek, de okosabbak nyilván csak akkor leszünk, ha hivatalosan is bemutatták a GA7900 és a GA6400 típusjelzésű televíziókat. A részletes technikai specifikációk nem ismertek, de az azért igen, hogy maradt az Edge LED háttérvilágítás, az LCD technológia, és a passzív polarizációs 3D képalkotási eljárás. Az is biztos, hogy megkapják majd az új, továbbfejlesztett Magic Remote távvezérlőt, sőt állítólag ennek egy olyan verzióját is mellépakolják majd, amire egy teljes értékű Qwerty billentyűzetet applikáltak. Az előzetes képek szerint a formatervezők maradtak a vékony kávákkal, és fura talppal operáló Cinema Screen dizájnvonalnál, bár a tavalyi, minimalista, szigorú vonalvezetésen azért némiképp finomítottak.

Az alkalmazott kétmagos processzor a vállalat közleménye szerint igen jó hatással van a böngészés és a médialejátszó sebességére, sőt a processzor teljesítményét kihasználó TruPicture XD technológiának köszönhetően még a kép minőségén is sikerült így javítani. A játékrajongók számára lehet érdekes, hogy az LG Google TV gyárilag telepítve tartalmazza az OnLive alkalmazást, amely a televíziót konzol nélküli játékplatformmá alakítja. Az alkalmazás segítségével ugyanis több száz, kiváló minőségű videojáték érhető el azonnal, közvetlenül az internetes felhőből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés