Az ASUS is felpattan a Google Chromebox vonatra (frissítve!)

Míg a Chromebookokra szépen lassan rápörögtek a nagy(obb) notebookgyártók, addig az asztali környezetbe szánt Chromeboxról mindez nem mondható el, ezen a téren gyakorlatilag csak a Samsung tolja a Google szekerét. Legalábbis eddig ez volt a helyzet, mivel a legfrissebb hírek szerint egy új gyártó csatakozik a platform támogatói közé, mely nem más, mint az ASUS.


[+]

Az Intel NUC tenyérgépére hasonlító, 124 x 124 x 41,9 milliméteres méretekkel rendelkező, tetőtől talpig fekete ASUS Chromebox kemény ellenfele lehet majd a Samsung gépének, már ami az árazást illeti. A koreai gyártó összeállítása a 300 dolláros ársávban utazik, addig az ASUS a tervek szerint 179 dolláros kezdő árcédulát tűz a dobozra, ami nem csak kisebb alapterületű, de nem is feltétlenül lassabb vagy kevésbé felszerelt.


[+]

Bár konkrét technikai paramétereket közleményében nem árult el a gyártó, egyes források beszámolója szerint a ChromeOS operációs rendszert állítólag Intel Celeron 2955U vagy Core i3-4010U processzorok hajthatják 2 vagy 4 GB RAM-mal, illetve M.2 formátumú 16 GB-os SSD-vel (amihez jár a 100 GB-os Google Drive tárhely 2 évig), valamint kétsávos IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlőkkel. Sőt, a hírek szerint egyes piacokon Core i7-4600U CPU bevetése elképzelhető, ami persze alaposan megdobhatja az árcédulát, bár ez egy felhős operációs rendszer esetében nem indokolt. A dobozt csatlakozókkal is gazdagon megszórják, a képek tanúsága szerint 4 darab USB 3.0 mellett HDMI, DisplayPort, Gigabit Ethernet interfész, analóg hangkimenet és kártyaolvasó is lesz rajta.


[+]

Mindez persze jól hangzik, de a többi Chrome eszközhöz hasonlóan hazánkban valószínűleg ez sem lesz hivatalos csatornán keresztül megvásárolható.

Módosítás: A friss értesülések szerint az ASUS Chromebox a többi Chrome eszközzel ellentétben hazánkban is elérhető lesz. Amint kapunk pontos árat és konfigurációt a hivatalos csatornán, hírünket újra frissítjük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés