Lencsevégen az AMD Socket FM1-es foglalata

Hirdetés

Az elmúlt héten számoltunk be arról, hogy az AMD már szállítja a Llano APU mintáit, így nem csoda, hogy előkerültek az első kémfotók az új Socket FM1-es foglalatról. A képről látható, hogy 905 lábas processzorokkal kerülhetünk szembe, ami első hallásra meglepően alacsony szám, azaz a tokozás kellően olcsó lehet.

AMD Socket FM1
AMD Socket FM1 (forrás: Zol.com.cn)

A rendszer CPU-Z programban mutatott tulajdonságairól is készült egy kép. A szoftver sajnos még nem kezelte megfelelően az APU-t, ami látható az alacsony feszültségértékből, de a négymagos mintapéldány 2,4 GHz-es órajelét sikeresen kiolvasta.

AMD Llano APU CPU-Z
AMD Llano APU CPU-Z (forrás: Zol.com.cn)

A Llano APU-ról korábban már számos paraméter látott napvilágot. A 32 nm-es SHP gyártástechnológiával készülő lapka kiterjedése 228 mm²-es lesz, vagyis méretben hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a konkurens Intel Sandy Bridge kódnevű megoldása. A chip négy darab Husky kódnevű processzormagot tartalmaz, melyek egyenként 1 MB kapacitású másodlagos gyorsítótárat használnak. A processzormagok üzemfeszültsége 0,8 és 1,3 V között lehet, így a fogyasztásuk 2,5 wattól 25 wattig terjedhet, függően az alkalmazott órajeltől. A DirectX 11-es API-t támogató grafikus mag nem kevesebb, mint 400 shader processzort kínál, emellett a PCI Express 2.0-s vezérlő, illetve a kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlő is a rendszer része.

Az érkező APU-k pontos specifikációjáról továbbra sincs részletes adat, így ki kell várni a termék nyáron esedékes megjelenését.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés