Hirdetés

Lehúzza a rolót a NoFan

A terebélyes, passzív processzorhűtőiről ismert cég elvesztette a piaci versenyt, és felszámolta a működését.

A halk hűtésben utazó, koreai székhelyű NoFan Computer 2010-ben indította útjára a legendás, CR-100A nevű processzorhűtőt, ami 27 cm-es szélességével és remek teljesítményével jónéhány szemöldököt megmozgatott. A sikeresnek mondható típust 2012-ben a CR-95C Copper, illetve Black Pearl modellek követték, melyek az elődével nagyjából megegyező hatásfokon tették a dolgukat, és a triumvirátus tagjai – az ICEPIPE technológiának köszönhetően – messze a legjobb passzív hűtések voltak a piacon.

NoFan CR-95C Copper
NoFan CR-95C Copper (forrás: FanlessTech) [+]

A 2013-as év a változások jegyében telt, hiszen ekkor jelent meg a korábbiaknál jóval gyengébb performanszot produkáló CR-80EH, és aztán a brutális árképzés, valamint az akadozó ellátás következtében a keleti cég megindult a meredek lejtőn, melynek most értek az aljára. A CR-80EH után a vállalat nem jelentkezett újabb passzív megoldással, miközben a vásárlók kegyeiért folytatott harc intenzitása egyre csak fokozódott az olyan gyártóknak hála, mint amilyen például a közkedvelt Noctua vagy a SilverStone. A FanlessTech elmondása szerint a NoFan befejezte a tevékenységét, és jelenleg a megmaradt árukészletek értékesítése zajlik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NoFan

Azóta történt

  • Visszatérhet hamvaiból a CaseLabs

    A kaliforniai vállalat 2018-ban csődölt be, de most egy új tulajdonosnak köszönhetően ismét gyártásba kerülhet az eredeti portfólió.

Előzmények

Hirdetés