LaCie adattárolók irodák számára

Kis- és középvállalkozásoknak szánt adattárolási megoldásait a LaCie újabb termékekkel egészítette ki. A Biggest S1S nevű egység SATA portra kapcsolható, és típustól függően 1 TB (négy 250 GB-os merevlemez) vagy 2 TB (négy 500 GB-os merevlemez) összkapacitással rendelkezik; külső adatátviteli sebessége 80 MB/s.

A készülék beépített hardveres RAID vezérlőt kapott, amely többféle üzemmódot tesz lehetővé. A RAID 0 nagyobb sebességet biztosít redundancia nélkül, a RAID 0+1 a sebességet párosítja a biztonságot szolgáló tükrözéssel, a RAID 5 a hasznos és a paritásadatokat is megosztja a négy winchester között a helyreállíthatóság érdekében, míg a RAID 5 + hot spare üzemmód egy egységet üresen hagy, hogy az egy másik meghibásodása esetén automatikusan átvehesse annak funkcióját. A meghajtók és a ventilátor működés közben is cserélhető. Az 1 terabájtos modell ajánlott ára az Egyesült Államokban 1699 dollár, dupla ekkora kapacitásért 3199 dollárt kér a gyártó.

Megújult a LaCie Ethernet Disk nevű hálózati adattárolója is, amely ezentúl Gigabit Ethernet interfésszel is elérhető. A 19 colos rackszekrénybe is beszerelhető készülék VIA C3 processzorra és Windows XP Embedded operációs rendszerre épül, de mind Windows, mind más (Mac, Linux, Unix) rendszert futtató kliensekkel használható; a TCP/IP protokollcsaládon kívül támogatja az SMB/CIFS és az AppleTalk/AFP v3.1 protokollokat is, továbbá HTTP- és FTP-szervert biztosít az eléréshez. Egyszerre 25 felhasználó számára teszi lehetővé a kapcsolódást.

A Gigabit Ethernet Disk maximálisan 2 TB tárhellyel szolgál, ám négy USB 2.0 porttal is ellátják, amelyekre további külső merevlemezek köthetők – ezek használhatók a kapacitás puszta növelésére, de éppígy igénybe vehetők biztonsági mentések készítésére is. A készülék sokrétűen konfigurálható, ideértve az egyes felhasználók jogosultságait, a biztonsági mentések és a beépített tűzfal beállításait. Az 500 GB-os verzió a tengerentúlon 650 dolláros áron kerül forgalomba, az 1 TB-osért 1000 dollárt, a 2 TB-osért pedig 2300 dollárt kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés