SATA II RAID-vezérlőket dob piacra a 3ware

Az Applied Micro Circuits Corporation (AMCC) által tavaly felvásárolt 3ware ma mutatja be RAID vezérlőkártyáinak új generációját, mely már támogatja a Serial ATA II csatolású meghajtókat.

A 3ware 9550SX széria négy tagja 64 bites, maximum 133 MHz-es PCI-X alaplapi foglalatba illeszkedik, és típustól függően 4, 8, 12 vagy 16 SATA II portot biztosít; a 4 és a 8 portos változat alacsony profilú nyomtatott áramköri lapra épül. A vezérlőkre egyetlen merevlemez vagy egy JBOD tömb is köthető, emellett támogatják a RAID 1, 5, 10 és 50 üzemmódokat, és bootolható tömbök létrehozását. Adatátviteli sebességük RAID 5 üzemmódban, összefüggő állományok olvasásakor meghaladhatja a 700 MB/s-ot, íráskor pedig a 380 MB/s-ot.

A PowerPC RISC processzorra épülő kártyákon 128 vagy 256 MB ECC-s DDR2-400 memória található, az adatbiztonságot a műveletek naplózása és opcionális akkumulátoros egység növeli, amely maximum 72 órán keresztül képes táplálni a vezérlőkártyát. Ugyancsak biztosított a hot-swap és a hot-spare funkció, melyek a rendelkezésre állást javítják, valamint a sebességnövelő NCQ, illetve a 3ware által kifejlesztett StreamFusion technológia, mely nagy sávszélességet igénylő adatfolyamok optimális továbbításáért felel.

A 9550SX sorozat szállítása néhány napon belül megkezdődik, árakat azzal egy időben fog közölni a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMCC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés