Körvonalazódik az Apollo Lake platform tempója

Az Intel 6 és 10 watt közé préseli majd be az új lapkákat.

Még tavasszal írtunk arról, hogy az Intel az év második felében adja majd ki az új Apollo Lake platformot, amely az aktuális Cherry Trail platformot váltja le. Kiderült az is, hogy milyen IGP-t kap, tehát majdnem minden adat összeállt már, de pár apró részlet még hiányzik.

Mivel a fenti két hírben közölt adatok még ma is helytállóak, így csak az új információkra fókuszálunk, amely alapján kiderült, hogy az Intel 6 és 12 watt közé pozicionálja a tényleges termékeket. Tekintve, hogy nem beszélhetünk túl nagy tartományról annyira sok különböző modell sem lesz.

Az Intel első körben csak négymagos verziókban gondolkodik, amelyek órajelét 1,8 és 2,6 GHz közötti szintre állítják. Az IGP tekintetében már letiltott egységek is lesznek az egyes eltérő specifikációjú termékek között. A leggyorsabb modellek 18 feldolgozóval rendelkeznek majd, de lesznek olyanok, amelyben ezek száma csak 12 lesz, vagyis 6 egység le lesz tiltva. Az IGP turbó órajele nagyjából megegyezik majd az elődnek számító Cherry Trail platform termékeinek turbójával, de a magórajel emelkedni fog, ahogy arra a fentebb linkelt IGP-s hírben is céloztunk.

Az elődhöz képest egyébként lényegesen javult a képfeldolgozó egység, továbbá a fejlesztés másik nagy újítása a VP9 kódolás és dekódolás teljesen hardveres támogatása. HEVC támogatás azonban csak hibrid formában lesz, vagyis részben az IGP felel majd az ezzel járó számításokért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés