Hirdetés

Az ASUS állt elő az első Intel Apollo Lake platformra épülő alaplappal

A passzív hűtésű alaplap többféle környezetben megállhatja a helyét.

Hirdetés

Alig három hete, hogy az Intel szép csendben útjára bocsátotta az Apollo Lake platformot, azon belül is a mobil és "asztali" rendszerchipeket. Az ASUS ez utóbbit (mely tulajdonképpen a Braswell leváltója) felhasználva épített meg a J3455M-E microATX alaplapot, amihez központi egységként a kínálatban középen elhelyezkedő Celeron J3455 jelzésű négymagos rendszerchipet választották. A méretes passzív bordával ellátott chip köré építették a normál méretű memóriafoglalatokat, szám szerint kettőt, amelyekbe legfeljebb összesen 2x8 GB, 1866 MHz-es DDR3/DDR3L memóriamodul foglalhat helyet.


[+]

PCI Express 2.0-s foglalatból három van, de a csatlakozók hossza ne tévesszen meg senkit, mindegyik x1-es módban működik. Adattárolót két darab SATA 6 Gbps porton fogad az újdonság, ezenkívül ellátták a kötelezően integrálandó vezérlőkkel: a Gigabit Ethernetért a Realtek RTL8111H felel, a nyolccsatornás hangot pedig a Realtek ALC887 kodek állítja elő. Ezenkívül a hátoldalon megtalálhatók a szokásos PS/2, HDMI, D-Sub, LPT, USB 3.0 és USB 2.0 csatlakozók, illetve belül további USB 2.0-s és 3.0-s, valamint COM port kivezetések lelhetők fel. Ezeket látva nincs tehát akadálya annak, hogy az otthoni felhasználáson kívül dedikált felhasználásra szánt, céleszközökben, ipari felhasználás során is helyt álljon.


[+]

Sajnos az egyelőre nem derült ki, hogy az ASUS mennyit kér az alaplapért és azt sem, hogy pontosan mikor kerül a boltokba.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés