Konica Minolta: színes lézerprinter PictBridge-támogatással

A Konica Minolta színes lézernyomtatóinak tavaly ősszel debütált 2400-es sorozata új típussal bűvült: a magicolor 2430 DeskLaser nevű modell alapfelszereléséhez tartozik egy USB-aljzat, melyen keresztül közvetlenül is nyomtathatók fényképek a PictBridge szabványt támogató digitális kamerákról. Az alapkiépítésben 579 euróért megvásárolható printert kisebb munkacsoportok, illetve egyéni felhasználók számára ajánlják – ezt tükrözi 35 ezer lapos havi terhelhetősége mellett sebessége is: percenként 20 fekete-fehér vagy 5 színes oldalt képes papírra vetni.

A nyomtató maximális felbontása 2400x600 dpi, ennek kihasználásához azonban már a 32 MB beépített memória bővítésére van szükség. Számítógéppel USB 2.0 interfészen köthető össze, de Fast Ethernet portja révén hálózatra is kapcsolható. A gyártó egyedi Konica Minolta Raster Language protokolljának köszönhetően a printer Windows, Mac OS és Linux rendszert futtató számítógépekkel egyaránt együttműködik.

Az alapmodellt 200 lapos adagolóval látják el, amely egy további, 500 lap kapacitású tárolóval egészíthető ki, valamint kétoldalas nyomtatást lehetővé tevő duplex egység is vásárolható a készülékhez. A kezelést egy LCD-kijelző könnyíti meg, amely egyúttal a tonerek állapotáról is tájékoztat. A magicolor 2430 DL mintegy 20 kilogrammot nyom, mérete kb. 39,5 x 43 x 34 cm; 53 dBA üzemi zajszintje kategóriájában átlagosnak mondható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés