Új filmszkennert dob piacra a Konica Minolta

A Konica Minolta megújult filmszkennerrel fordul nagyobb 35 mm-es dia- vagy negatívgyűjteménnyel rendelkező fotósokhoz. A DiMAGE Scan Elite 5400 II jelzésű készülék új színkezelő algoritmusa különösen negatívok esetében segíthet a színvilág helyes visszaadásában. A készülék 5400 dpi-s felbontásával 42,2 megapixeles képek állíthatók elő, akár nyomdai termékek számára megfelelő minőségben.

A 48 bites színmélység az R/G/B csatornákon egyenként több mint 65 ezer árnyalat megkülönböztetését teszi lehetővé. A képminőség javításában az ICE4 gyűjtőnév alatt többféle automatizmus támogatja a felhasználót: a Digital ICE a port, a karcolásokat és az ujjlenyomatokat igyekszik láthatatlanná tenni; a Digital ROC kifakult nyersanyagok eredeti színvilágának rekonstruálásában segít; a Digital GEM a film szemcsézettségét csökkenti; a Digital SHO pedig a kontraszt és fényerő módosításával túl- vagy alulexponált képek, illetve képterületek fényviszonyainak javításában működik közre. Ezeken kívül a DiMAGE Scan Utility a kép jellemzőinek egyéni beállítási lehetőségeivel szolgál, és akár az autofókusz szerepét is átveheti a manuális élességállítás mind szoftveres úton, mind a készüléken található tekerőgomb révén.

Ha a felhasználó az szkennerre hagyja a beállításokat, mindössze 25 másodpercbe telik egy kép digitalizálása; további idő takarítható meg azáltal, hogy az egyes kockák előnézeti képét az egy menetben elkészített indexkép helyettesítheti. A rögzített CCD-szenzor előtt mozgó filmtartóba egyszerre hat keretezetlen vagy négy keretezett képkocka helyezhető el. Az eszköz USB 2.0 interfészen keresztül kapcsolódik Windows vagy Mac OS operációs rendszert futtató számítógépre. A DiMAGE Scan Elite 5400 II várhatóan 900 euró körüli áron márciusban kerül az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés