Hirdetés

Komplett vízhűtés, Swiftech QPower néven

A kiváló léghűtőiről, és a hasonlóan jó teljesítményű vízhűtőiről ismert cég a kezdő felhasználóknak kínálja a Quiet Power, azaz Csendes Teljesítmény elnevezésű komplett vízhűtéses házat. A két fő célt sejteti a név, a Swiftech-től megszokott (és elvárt) hűtésteljesítményt, valamint a nagyon halk működést. A csendes légkeverést négy darab, lassan forgó 120 mm-es ventilátorral oldották meg, amik még az alacsony fordulatszám ellenére is figyelemreméltó légáramlást keltenek.

Külső rögzítésű hőleadó radiátort illesztettek a rendszerre, tehát a gép belső hőmérsékletét nem emeli. A kiváló minőségű Eheim vízpumpa a 3.5"-ös meghajtórekesz mögött bújik meg, 10 Wattos teljesítménye 600 l/h-s vízszállítást tesz lehetővé. A Swiftech saját gyártású, MCW462-U típusú blokkja már bizonyított, kitűnő hűtőteljesítményét már több tesztben is igazolta. VGA hűtésre az MCW40-es blokkot mellékelték, a chipset hűtésre viszont nem gondoltak, bár ezt a legtöbb esetben meg lehet oldani egy jól méretezett passzív bordával.

Az igényes kivitelezésű ház kimondottan vízhűtéshez lett tervezve, az ilyen irányú felhasználást segíti a megnövelt szélesség, valamint a vízpumpának, és a csöveknek kialakított hely. A Swiftech a minőséget és a könnyű felhasználást is nagyon fontosnak tartotta, a ház jó kialakítású, (vízhűtéshez képest) könnyen szerelhető. A kezdő userek boldogulásának érdekében a rendszer teljesen összeszerelve, feltöltve, használatra kész állapotban érkezik. Sajnos az átlagon felüli minőségnek, és a Swiftech névnek ára van, a ház $400-ba (kb. 100000 Ft) kerül, ami valószínűleg nem fogja az eladási listák élére állítani.

 

Feltűnésmentes külső
Feltűnésmentes külső

Külső hőleadó radiátor
Külső hőleadó radiátor

Részben rejtett csőrendszer
Részben rejtett csőrendszer

Swiftech CPU és VGA hűtőblokk
Swiftech CPU és VGA hűtőblokk

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés