Hirdetés

Evergreen TherMagic kompakt vízhűtés

Hirdetés

Egy új, kompakt vízhűtést mutatott be az Evergreen Technologies, mely hamarosan megvásárolható lesz, talán Magyarországon is. Ennek a praktikus és biztonságos egységnek a béta verzióját tesztelte pár hűtős oldal, és igen pozitív eredmények születtek. Nem tartozik a leghatékonyabb vízhűtések közé, de az egész akkora, mint más rendszerek víztartálya, a zajszintje elfogadható, az egész 2 kg, és még egy kezdő user is könnyedén beszerelheti a gépébe. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az első kompakt, sorozatban gyártott, elérhető árú, felhasználóbarát folyadékhűtés.

Műanyag fedlap nélkül

A TherMagic fantázianevű termék egy réz hűtőradiátorból, egy kis vízpumpából, a hűtőblokkból, és két ventiből áll, melyek egy közös műanyag ház alá lettek rejtve. A ventik az YS Tech-től származnak, 60 mm x 25 mm méretűek, az egyik 7000, a másik 3800 fordulatot tesz meg másodpercenként, és összesen 70 köblábnyi levegőt mozgatnak meg percenként. A vízpumpa és a hőleadő egység saját tervezésű, speciálisan erre a rendszerre optimalizálva. A pumpa a maga 0.2 Watt áramfelvételével 600 ml/perc vizet tud átpréselni a radiátoron, ami nem egy világrekord, de ebben az esetben elegendő. A hűtőblokk mindössze 185 g súlyú, és egy három pöcökre támaszkodó leszorítókapocs tartja a procin.

Hűtőblokk a CPU-ra rögzítve

Vízhűtéshez képest gyenge teljesítménye van, a legtöbb léghűtőt viszont így is veri. Egy 2000+ Athlon XP-n (1,67GHz @ 1,81GHz) tesztelve átlagosan 2-3°C-al verte a Thermaltake Volcano 9-et, ami figyelemreméltó teljesítmény. A cég két változat árusítását tervezi, egy Enthusiast megnevezésűt, amelyben nagyobb teljesítményű, és persze hangosabb ventillátorok dolgoznak a lelkes felhasználónak, akinek a teljesítmény fontosabb az alacsony zajszintnél. A második verzió az Office lesz, ebbe a lehető leghalkabb ventik kerülnek, és kimondottan irodai használatra készül, mint azt neve is mutatja. A javasolt fogyasztói ára 99 dollár (kb 25000 Ft) lesz, ami reálisnak tűnik, kérdés, hogy mekkora sikert arat a felhasználók körében.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés