Komoly frissítést kap a Shield Tablet, a Half Life 2: Episode One is fut rajta

Az NVIDIA még a nyáron mutatta be a Shield Tabletet, amelyről az alábbi hírben írtunk. Nem volt titok, hogy a táblagép megkapja majd a Google Android L operációs rendszerét, amit ma már Android 5.0-ként szokás említeni. Természetesen a frissítés része lesz a Google AEP kiterjesztés is.

Hirdetés

Az újítások itt nem érnek véget, ugyanis az NVIDIA a saját rajzolóprogramját is továbbfejlesztette, illetve a játékosok számára komoly érték lehet, hogy a Valve elkészítette a Shield Tabletre a Half-Life 2: Episode One című alkotás androidos portját. Utóbbi külön megvásárolható, vagy esetleg új Shield Tablet vásárlása esetén érdemes a 32 GB-os LTE-s verziót választani, amihez jár az úgynevezett Green Bundle a Half-Life 2 és a Portál című játékokkal.

Az új frissítés másik érdekessége a GRID felhős szolgáltatás, amelynek keretén belül a Shield Tablettel rendelkező játékosok ingyenesen elérhetnek 20 PC-s játékot. Ezeket az NVIDIA a felhőben, vagyis távoli szervereken futtatja, majd a bemeneti adatok alapján elkészült képkockát H.264-es streamként továbbítják a felhasználóknak. A GRID egyfajta publikus teszt, így ez a szolgáltatás csak a következő év közepéig lesz ingyenes. Utána sem szűnik meg, de később már fizetni kell a rendszer használatáért.

A Shield Tablet Android 5.0-s frissítése november 18-án lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés