Kolink blog: költözzünk új házba!

Na nem mi (bár az sem rossz), hanem számítógépünk! A Kolink egész sor újdonságot kínál ehhez.

Az elmúlt pár hónapban alaposan kibővítette eddig is impozáns számítógépház-kínálatát a Kolink. Írásunkban az újdonságok közül mutatunk most be néhány érdekesebb modellt. Egy igazi aprósággal kezdjük, a Rocket Heavyvel, mely a Mini-ITX rendszerben és SFX/SFX-L tápegységben gondolkozó felhasználók számára született.


Kolink Rocket Heavy [+]

A nevével ellentétben csak 4,75 kg-os, sötétszürke, oldalán edzett üveget viselő gépház 265 x 180 x 350 mm-es (ma x sz x mé), belsejében pedig az említett kis alaplapok mellé függőlegesen szerelve még három bővítőkártya (vagy egy komoly VGA) is elfér. A szellőzőnyílásokkal átlyuggatott előlap mögött hálós szűrő gondoskodik a beáramló levegő tisztításáról. Ezt a levegőt elsősorban a tető alá szerelhető hűtés távolítja majd el a belső térből, ami lehet két 12 cm-es ventilátor (melyből egyet gyárilag beszereltek) önmagában vagy akár 240 mm-es radiátorral kombinálva.

Adattárolóból két 2,5”-es és egy 3,5”-es példány építhető be, a GPU hossza 340 mm, a processzorhűtő magassága pedig 85 mm lehet. A Rocket Heavy felső részének elején található csatlakozósorban egy Type-C és két Type-A USB 3.1-es, két USB 2.0-s és két 3,5 mm-es audiokonnektor sorakozik.


Kolink Citadel Mesh RGB [+]

Elhagyva Liliput országát, következő megállónk a microATX házak világába vezet, ahol például a Citadel Mesh és Mesh RGB található. Ez a testvérpár 375 x 230 x 400 mm-es mérettel és edzett üveg oldalfallal rendelkezik, hálós előlapjuk mögött pedig két 12 cm-es ventilátor fér el, melyek az RGB-s változatnál természetesen színes fényekben pompázhatnak. Itt egy harmadik, ARGB-s légkavarót is kapunk, mely a hátlapon található, a megvilágítás vezérlését pedig a mellékelt kontroller intézi. Amennyiben szükséges, a fedlap alá is kerülhet még két 12 cm-es ventilátor.


Kolink Citadel Mesh [+]

A belső térbe microATX alaplapok mellett négy bővítőkártya helyezhető el, a VGA pedig függőleges állásban is beépíthető. Adattárolásra két 3,5”-es és két 3,5”/2,5”-es rekesz vethető be. A grafikus kártya számára egyébként 345 mm-es, a CPU-hűtőnek pedig 190 milliméteres hely áll rendelkezésre.


Kolink Insipre K7 [+]

Teljes méretű ATX alaplapokat is fogad az Inspire K7, mely 440 x 190 x 400 mm-es mérettel rendelkezik. Az edzett üveg oldalfal itt sem hiányzik a repertoárból, a kinézetet pedig karbonszálas hatást keltő előlap, gyárilag hátulra szerelt ARGB-s 12 cm-es ventilátor és szintén ARGB-s előlapi fénycsík dobja fel; utóbbiakat a gyárilag mellékelt kontroller helyett alaplapi rendszerekkel is vezérelhetjük.

Belülre hét bővítőkártya kerülhet, adattárolóból pedig legfeljebb öt példányt installálhatunk, ami több mint elegendő. A hűtésnek elöl három, felül kettő, hátul pedig egy 12 cm-es helyet alakítottak ki, az előlap mögé pedig radiátor is kerülhet. Grafikus kártyából 335 mm hosszúságú példányt, CPU-hűtőből pedig 160 mm magasságú modellt passzinthatunk az üveglap alá.


Kolink Observatory RGB és Mesh RGB [+]

Szintén ATX alaplapokkal képes megbirkózni az Observatory Lite, mely RGB és Mesh RGB változatban is létezik. A kettő közül az első a dizájnt, a második a szellőzést előtérbe helyezők kegyeit keresi, a Mesh nélküli változat ugyanis edzett üveg előlapon keresztül mutatja meg nekünk az ide szerelt három 12 cm-es ARGB-s ventilátort, míg a Mesh verzió ugyanezt egy hálós szűrőn keresztül teszi (a negyedik világítós légkavaró hátulra kerül).

A két gépház 440 x 190 x 400 mm-es és bal oldalukat edzett üveg borítja. Alapjuk sok mindenben emlékeztet az Inspire K7-re, úgyhogy adattárolók, kártyahosszak és hűtőmagasság tekintetében ugyanazok a számok érvényesek. A fedlap elülső részén itt is és a K7-nél is külön betétben találjuk meg a csatlakozósort, mely egy USB 3.0-s, két USB 2.0-s és két analóg 3,5 mm-es jack konnektort kínál.


Kolink Stronghold Overseer [+]

Utolsó modellünk az ATX méretig terhelhető, 440 x 210 x 360 mm-es Stronghold Overseer, amely az előbbiekhez képest némileg visszafogottabb külsővel rendelkezik, így nincs benne semmiféle ARGB-s kiegészítő sem. Ettől függetlenül a tartozékok között azért ott van két 12 cm-es ventilátor (csak éppen fények nélkül), az üveg oldalpanel és még a videokártya függőleges beépítése is lehetséges, hogy megmutathassa magát a külvilágnak. Vízhűtésből két kört is kiépíthetünk: egy 360 mm-es radiátor kerülhet az előlap és egy 280 mm-es a fedlap alá. Adattárolóból 2 db 3,5”/2,5” és 3 db 2,5”-es pakolható a házba, az előlapon hosszában elhelyezkedő csatlakozósor pedig két USB 3.0 és egy USB 2.0 portot kínál a 3,5 mm-es jackaljzatok mellett.

Azóta történt

Előzmények