Kolink blog: tripla rakéta

A Kolink Mini-ITX házai közé tartozik a Rocket sorozat – ennek három tagját mutatjuk be.

Rocket, Rocket Heavy és Rocket v2 – ebből a három tagból áll a Kolink Rocket sorozata. Kivétel nélkül kisméretű, Mini-ITX alaplapokra felkészített egységekről van szó, melyek szálcsiszolt alumíniumburkolattal rendelkeznek, belső felépítésük pedig nagyteljesítményű rendszerek összeépítését is lehetővé teszi.


[+]

A trió legkisebb tagja a névadó Rocket: ez egy 9,6 literes, 125 x 235 x 328 mm-es (sz x ma x mé) gépház, acélvázzal és 2 mm-es alumíniumlemezből vágott külső panelekkel. A teljes egység 3,5 kg tömegű és titánszürke színben pompázik, így elegáns, minőségi hatást kelt. A Rocket a kompaktságról és visszafogottságról szól, előlapján a visszajelző LED-del kombinált bekapcsológombon túl csak két USB 3.0 kivezetés található. Bal oldala szellőzőnyílásokat kapott, mögötte a mellékelt riser segítségével kétslotos grafikus kártyát is elhelyezhetünk, nincs akadálya tehát akár egy viszonylag komoly gamer konfiguráció beleépítésének sem.


[+]

A kompakt méret miatt van azért, amit korlátok közé kell szorítanunk, elsősorban a hűtés területén: a szellőzésről egy darab, már előre telepített 80 mm-es ventilátor gondoskodik, a processzorra pedig legfeljebb 54 mm magas hűtő kerülhet. Itt érdemes tehát valamilyen erős top-flow hűtőben gondolkodni. A VGA hossza 310 mm, az SFX-L tápegység mélysége pedig legfeljebb 130 mm lehet. Az adattárolók esetében két darab 2,5”-es egységgel számolhatunk.


[+]

A több mint három éve bemutatott Rocket tavaly év végén frissítést kapott, ez a Rocket v2, mely valamivel nagyobb méretű – ez számokra lefordítva 13,8 literes térfogatot és 150 x 270 x 350 mm-es dimenziókat jelent. A dizájnterv fő vonalaiban nem változott, az előlap továbbra is a letisztult vonalat követi, de az egyik USB 3.0 (Type-A) csatlakozót egy USB 3.2 (Type-C) konnektorra cserélték, és a bekapcsológomb is elegánsabb lett.


[+]

A nagyobb méretek következtében a beépíthető hardver is komolyabb lehet: videokártyából már 2,9 slotos darabokat is fogad a ház, ezek hossza elérheti a 330 mm-t. A processzorhűtő maximális magassága 63 mm lehet, vagy használhatunk kompakt vízhűtést is, igaz, ezekből viszonylag limitált a kínálat, ha figyelembe vesszük, hogy a radiátornak egy 92 mm-es ventilátor helyére kell beférnie. Ez a 92 mm-es ventilátor egyébként tartozék, ahogy a riser adapter is a VGA-hoz vagy más PCIe kártyához. A HDD-k vagy SSD-k számára itt is két darab 2,5”-es hely áll rendelkezésre.


[+]

Heavy, azaz nehéz utónévvel látták el a család harmadik tagját, és ez nemcsak tömegére, de méretére is utal: a 15,8 literes gépház 180 x 265 x 350 mm-es, és egyértelműen a nagyteljesítményű, de kisebb méretű gépet építők kegyeit keresi. Ennek megfelelően itt háromslotos VGA is elfér 340 mm-es hosszúságig, illetve 85 mm-es CPU-hűtőt is beépíthetünk, de ez viszonylag könnyen leváltható kompakt vízhűtéssel is, a szellőzőnyílásokkal ellátott tető alá ugyanis egy 240 mm-es radiátor is telepíthető.


[+]

Egy plusz 12 cm-es ventilátor segíthet még be ezen felül a szellőztetésbe, az adattárolóknál pedig a 2 x 2,5”-es kombót egy 3,5”-es modellel is bővíthetjük. A bekapcsológomb és az USB portok itt a tetőre kerültek, és az utóbbiból elég jó a kínálat, két USB 2.0, két USB 3.0 és egy Type-C USB 3.2 konnektor áll rendelkezésre, valamint 3,5 mm-es hangcsatlakozókat is kapunk. A konfigurációt (melyhez SFX vagy SFX-L tápot kell illeszteni) a jobb és bal oldalon is edzett üvegből készült oldalpaneleken át mutathatjuk be a nagyközönségnek.

Azóta történt

Előzmények