Feltűnt a Core i9-10900K

A 9900K-t váltó csúcsprocesszor a 3DMark tesztadatbázisában jelent meg, 5,1 GHz-es boost órajellel hívva fel magára a figyelmet.

A várakozások szerint nemsokára érkezik az Intel asztali processzorainak új csúcsát jelentő Core i9-10900K, mely a Comet Lake-S famíliába tartozik és az LGA1200 foglalatba passzol. Bár az érkezés pontos időpontja egyelőre nem ismert, annyira azért már közel van, hogy a 3DMark mérési adatbázisában előkerüljön a tíz magos CPU.

A látható adatok megegyeznek a korábbi cikkünkben leírtakkal, azaz a 3,7 GHz-es alap órajel mellé 5,1 GHz-es egymagos maximum Turbo tartozik, melyet a hírek szerint a Turbo Boost 3.0-nak és a Thermal Velocity Boostnak köszönhetően 5,2 illetve 5,3 GHz-ig emelkedhet megfelelő körülmények között.

Sajnos arról egyelőre nincs információ, hogy mi a helyzet a 10900K hőtermelésével: miközben az jó hír, hogy az LGA1200 teljes mértékben kompatibilis a jelenlegi hűtési megoldásokkal, egyes pletykák arról szóltak, hogy a szóban forgó CPU csúcsterhelésen 300 wattot meghaladó fogyasztást produkál, ami már gyakorlatilag kötelezővé tenné a komolyabb vízhűtés használatát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés