Hirdetés

Kiderült mennyiért jön az Atari VCS

Retro ide vagy oda, olcsónak talán egyik verziót se lehet mondani.

Az Atari az előző év májusában rántotta le a leplet az Atari VCS nevű konzol paramétereiről, amely mára módosult, hiszen már tudható, hogy R1000-es sorozatú beágyazott Ryzent kap, illetve nemrég pedig a külsőre vonatkozó változásokat is megírtuk.

Hirdetés

A nyilvánvalóan érdekes specifikációkon túl azonban eddig nem lehetett tudni semmit sem az árról, most viszont végre megeredt az Atari nyelve. A vállalat az Indiegogo kampányt támogatóknak decemberben kezdi el szállítani a gépeket. Tekintve, hogy 3 millió dollárnyi támogatás gyűlt össze, így nem kevés előrendelést kell majd teljesíteni, de a tervek szerint a következő év márciusában megtörténhet a valós piaci rajt, legalábbis az Egyesült Államokban mindenképpen.


[+]

A ténylegesen piacra kerülő gépek tekintetében több választása lehet majd a felhasználóknak, de azt érdemes most tisztázni, hogy mindegyik konzolban lesz 32 GB-nyi eMMC adattároló, kétsávos IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és 4.0-s Bluetooth modul, továbbá egy Gigabit Ethernet, négy USB 3.1-s, valamint egy HDMI 2.0-s port. Az alapcsomag az Atari VCS 400 Onyx lesz, ami 4 GB-nyi rendszermemóriát használ, míg az Atari VCS 800 Onyx esetében ez 8 GB-ra nő. Ezek ára rendre 250 és 280 dollár, de az utóbbiból lesz Black Walnut verzió is, amit csak az Atari forgalmaz. Ez a képességek tekintetében nem kínál többet, viszont nagyon hasonlít az ikonikus Atari 2600-ra, és ezért 390 dollárt kell érte fizetni. Komoly ára van tehát a teljes értékű nosztalgiának.


[+]

A konzolok mellé alapból nem jár játékvezérlő, ugyanis maguk a gépek nagyon jó multimédiás lejátszók is. Ha valaki nem gondolkodik játékban, egyszerűen csak a HDR-t támogató, 4K-s 60 Hz-es megjelenítést kínáló eszközök érdeklik, akkor elég csak az alaprendszert megvásárolni. Játék mellett viszont szükséges valamelyik játékvezérlő, vagy az Atari Classic Joystick, vagy az Atari Modern Controller, amelyek rendre 50 és 60 dollárba kerülnek.


Atari Classic Joystick és Modern Controller

Alternatív megoldás a 390 dolláros Atari VCS 800 "All In" csomag, amely lényegében tartalmazza a konzol legerősebb verzióját, Black Walnut dizájnnal, illetve a két játékvezérlővel együtt.

Mindegyik konzolon a vállalat saját, Atari World nevű Linux operációs rendszere fut, de más Linux disztribúciók is támogatottak, illetve opció a Windows. Maga a gép száznál is több előtelepített klasszikus játékkal érkezik, és előfizetés mellett felhős tárhelyszolgáltatás is lesz. Érdemes megemlíteni az úgynevezett Sandbox módot is, amelyen belül a termék lényegében úgy használható, ahogy az nekünk tetszik. Az Atari kínál egy alap szoftver hátteret, de ha fontosabb a hardver szabad elérhetősége, akkor a Sandbox módon belül bármit meg lehet tenni, többek között akármilyen másik operációs rendszert lehet telepíteni egy külső adattárolóra, és azzal egyszerűen be fog bootolni a gép.

Az Atari VCS konzolokat bizonyos áruházakban már elő lehet rendelni, de még csak az Egyesült Államokon belül.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Atari

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés