Maximum 25 dollárig merészkedne az Atari a játékok árazásában

Továbbá az online szolgáltatások nem igényelnének előfizetési díjat.

Lassan tényleg megjelenik a sok halasztáson átesett Atari VCS konzol. A fejlesztést még 2018-ban került leleplezésre, és az előző év közepén kiderült, hogy végül mit kapunk idén, illetve mennyiért.

Hirdetés

A hardver ugyanakkor csak az érem egyik oldala, mivel a konzolokat sokkal inkább a szoftveres háttér adja el, egészen konkrétan a játékkínálat. A szóban forgó termék esetében erre lesz az Atari store, ahol különböző, jórészt legendás alkotásokat vehetünk majd meg a gépre, amelyek ára 3 és 25 dollár között lesz – számolt be róla Michael Arzt, a Medium által készített interjú során. A szoftverek tekintetében a retro címek mellé érkeznek majd független fejlesztők által tervezett játékok is, továbbá az online szolgáltatásnak nem lesz előfizetési díja, ellentétben a komolyabb konzolokra vonatkozó gyakorlattal.

A rendszer egyébként rendelkezik egy PC móddal, ami a nevéhez hűen gyakorlatilag PC-ként működteti a konzolt. Ilyenkor a felhasználó szabadon telepíthet operációs rendszert, használhat mindenféle szolgáltatást, illetve elérhet olyan áruházakat, amelyekhez egy PC-n keresztül hozzá lehet férni.

Az Atari elsődlegesen a saját fejlesztésű Atari OS-sel foglalkozik majd, a kapcsolódó szolgáltatásokat is beleértve. A PC mód ilyen szempontból csak a felhasználói szabadsághoz vezető út, mivel a többi konzollal ellentétben ez a gép nem lesz lezárva, vagyis nincs előre megszabva, hogy mire lehet használni, illetve mire nem.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Atari

Előzmények

Hirdetés