R1000-es sorozatú beágyazott Ryzent kap az Atari VCS

Az AMD megerősítette számunkra, hogy az új fejlesztésükből szállítanak majd a partnerüknek, de a pontos típust nem árulták el.

Az előző hónapban számoltunk be arról, hogy új AMD SoC APU-t kap az Atari VCS, nemrég pedig a külsőre vonatkozó változásokat is megírtuk.

A konkrét teljesítmény azonban még mindig nem ismert, de az AMD megerősítette számunkra, hogy a nemrég bemutatott Ryzen Embedded R1000 sorozat egyik tagját rendeli majd a partnerük. Azt sajnos nem árulták el, hogy melyiket, de gyakorlatilag majdnem mindegy, mivel az előbb linkelt hírben szereplő táblázatból látható, hogy lényegében csak az órajel tekintetében van eltérés a két újdonság között.

A fenti információ birtokában most már biztos, hogy két darab, egyenként két szálat futtató Zen mag lesz az Atari VCS-en belül, de ezt eddig sem titkolták, az IGP-ről viszont csak most derült ki, hogy három aktív multiprocesszorral fog dolgozni. Ez ugyan nem sok, de a korábbi generációs fejlesztésnél így is gyorsabb, vagyis a platformváltás mindenképpen tempóelőnnyel jár majd. Az egyetlen igazán nyitott kérdés, hogy az Atari milyen TDP-keretet állít majd be, ugyanis a Ryzen Embedded R1000 sorozatú modellek 12 és 25 watt között skálázhatók, lényegében 1 wattos lépcsőben, ami erősen meghatározhatja ám a végleges sebességet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés