Kicsi, könnyű otthoni hangrendszer a Teactól

Egyre népszerűbbek az úgynevezett all in one otthoni hangrendszerek, amelyek nagyjából a korábbi hifi- és mikrotornyok evolúciójának eredményei. Hasonló tulajdonságaik is vannak, mint a korábbi eszközöknek, azzal kiegészítve persze, hogy nem árt, ha van rajtuk egy iPod-, iPhone-dokkoló, mert ez a jelek szerint alapelvárás.

A mindössze három kilogrammot nyomó Teac SR-3L is egy ilyen jellegű készülék, amiből – első látásra úgy tűnhet, hogy – rengeteg  van a piacon. Azért, mivel mégis csak egy minőségi japán gyártóról van szó, érdemesebb közelebbről szemügyre venni a terméket. Az egyszerű előlapot és a minimalista dizájnt alapvetően meghatározza a nem túl nagy méretű LCD kijelző. Ezen nyilvánvalóan a különféle audioanyagokkal kapcsolatos információk láthatók, illetve készenléti állapot esetén az óra megmarad. Mivel található rajta egy időzítő és egy úgynevezett „szundi” gomb is, ezért nem meglepő, hogy ébresztőóraként is használható.

A modell a gyári cédéken kívül képes az írt, valamint újraírt lemezek lejátszására. Ezen kívül módot ad a CD-DA, MP3, és WMA kiterjesztésű zenefájlok kezelésére. Ez elsőre nem tűnik túl soknak, sőt másodikra sem. Az ennél jóval kisebb, hordozható PMP-k ugyanis e tekintetben már jóval előrébb járnak. Helyet kapott rajta egy USB csatlakozó, illetve egy kártyaolvasó is, így a CD-k, és a dokkoló mellett még nyílik néhány lehetősége a felhasználónak, hogy zenéit a készülékre transzportálja.

Az integrált tunernek köszönhetően az SR-3L arra is alkalmas, hogy meghallgassuk rajta a hétvégi rádiókabarét, a kívánságműsorokat vagy éppen a Szabó család ismétléseit. Memóriája 30 állomás adatainak eltárolására képes. Hatvan milliméteres hangszórói a gyártó szerint fenomális hangzás előállítására képesek. Ez lehet, hogy így van, az viszont biztos, hogy diszkózáshoz ez a modell kicsit kevés lenne, hiszen maximális kimeneti audioteljesítménye mindössze tíz watt. A Teac SR-3L első példányai elméletileg márciusban kerülnek a boltok polcaira, az áruk 220 dollár körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TEAC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés