Hirdetés

Két spéci iPod dokkolós hangfal

Mára már rengeteg cég próbálja kihasználni az iPod és az iPhone népszerűségét. Horribilis mennyiségű különféle kiegészítő kerül a piacra, amelynek a nagy része nyilván nem sokat ér, de akadnak köztük azért figyelemre méltó darabok is.

Ilyen például a kültéri termékek fejlesztésében jeleskedő amerikai Frontgate Soulra névre hallgató, iPod és iPhone dokkolóval ellátott hangfal. A termék kommunikációjában is hangsúlyozzák, hogy elsősorban a piknikezőket, kirándulókat célozzák meg vele, hiszen használatához nincs szükség sem hálózati áramforrásra, sem hagyományos akkumulátorokra.

Frontgate Soulra
Frontgate Soulra

A nyolc watt kimeneti teljesítményre képes eszköz beépített napelemekkel rendelkezik, amelyek képesek energiát szolgáltatni a készüléknek. Egyetlen feltöltés után hét órán keresztül működőképes marad a termék, ami egészen jól hangzik, hiszen akad jó pár olyan mp3 lejátszó, amely ennél rövidebb ideig bírja. A távirányítóval is megtámogatott modell rendelkezik a hangzatos Bass Boost technológiával, amely – bizonyos korlátok között – biztosítja, hogy a mély hangok szép telten szólaljanak meg.

A nem különösebben mutatós eszköz 199 dollárba kerül, és bár egyelőre itthon nem lehet kapni, talán egy disztribútor szíve meglágyul és elérhetővé teszi Magyarországon is a Soulra napelemes iPod dokkolót.

Teac SR-LUXi
Teac SR-LUXi

Az biztosnak tűnik, hogy a Teac nem nomádoknak szánja minimalista formatervezésű SR-LUXi típusjelzésű termékét. A különleges dizájnú készülékről igazából sokat nem tud azon kívül, hogy egészen jól néz ki. Kimeneti teljesítménye mindössze négy watt, szóval egy saját diszkó létrehozásakor nem az lesz az első, hogy beszerez az ember egy ilyet. Érdekesség, hogy ezt a megoldást is ellátták mélyhang kiemelő rendszerrel, amely a Bass Reflex névre hallgat.

A gyártó állítása szerint a modell kiváló ébresztőóra lehet, hiszen beprogramozható, hogy mikor kezdjen el zenélni, a rajta lévő LED-ek fényereje pedig három fokozatban szabályozható. Ennek megfelelően a fény az idő elteltével egyre erősebb lesz, és így talán könnyebb az ébredés. Elalvásnál szintén aktiválhatjuk ezt a funkciót, csak olyakor értelemszerűen szép lassan besötétedik a szoba.

A Teac SR-LUXi május tizedikétől lesz megvásárolható, áráról azonban egyelőre nem adott hivatalos felvilágosítást a gyártó, bár állítólag nem fog többe kerülni száz dollárnál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés