USB-s JVC hangfal

A JVC nem titkolta, hogy új eszközük, az NC-SP1-es hangfal kifejlesztése során arra koncentráltak, hogy az otthoni zenehallgatók mellett az üzleti felhasználók, illetve különféle intézmények, iskolák, kórházak, hivatalok vezetői és alkalmazottjai is hatékonyan használhassák mindennapi munkájuk során. Nyilván a dizájn szempontjából sem utolsó dolog, hogy a készülék mindössze három és fél centi vastag, harminc centi magas, tizennyolc centi széles és csupán 1,2 kilogrammot nyom. Ez pedig azt jelenti, hogy akár falra is akasztható. Ha asztali használatra szánják, akkor a digitális képkereteknél már megszokott hátsó állványt kell kihajtani, ezután már stabilan megáll.

A készülék egyik legnagyobb trükkje, hogy USB kábelen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, azaz nincs szükség semmiféle audiokábelre, csak rákapcsoljuk az USB portra, és máris szólhat a zene. Ráadásul ezen keresztül kapja az áramot is, ami szintén meglehetősen elegáns megoldás. Nyilván alapvető fontosságú, hogy egy ilyen kialakítású készülék milyen hangminőség visszaadására képes. Nos, az nyilvánvaló, hogy a high-end hangzást máshol kell keresnünk, ám a gyártó közleménye szerint a saját fejlesztésű DD hangfalaknak (Direct Drive Stick Speaker), illetve a Deus névre hallgató, D osztályú erősítőnek köszönhetően meglepően jól szól a termék.

A 24 watt kimeneti teljesítményű eszköz elméletileg március második felében érkezik a boltokba, az első körben még csak Japánban. Áráról és az európai bevezetésről egyelőre még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés