Kazettás audiolejátszó a Teac-tól

2010 közepe táján nem számít mindennaposnak, sőt kimondottan ritka, ha egy audiolejátszó rendelkezik kazettás egységgel. Egyrészt érthető a gyártók döntése, hiszen egy-két exkluzív kiadványon kívül ma már nem jelenik meg gyakorlatilag semmi a kiöregedett adathordozón, ám az is igaz, hogy sokan rendelkeznek egy komoly gyűjteménnyel. Nekik biztosan lenne igényük egy olyan készülékre, amely képes ezek lejátszására, hiszen sok esetben a régi, akár másfél-két évtizede vásárolt magnóik már tönkrementek.

TEAC AD-800
TEAC AD-800

A május tizedikén a boltokba kerülő TEAC AD-800 típusjelzésű eszközt amellett hogy ellátták egy deckkel, felszerelték CD-lejátszóval és egy USB-porttal is. A modell a hagyományos CD lemezek mellett lehetővé teszi az írt és újraírt korongok lejátszását, valamint elboldogul az MP3 fájlokkal is, és képes kezelni az ID3 tageket is.

A kazetták lejátszásának sebessége +10 és -10 százalékos határon belül módosítható. Az AD-800-at a gyártó azért dobta piacra, hogy azok kedvében járjon, akik szeretnék archiválni régi kazettáikat. A termék segítségével lehetőség van egy USB portra csatlakoztatott pendrive-ra vagy külső meghajtóra másolni a 128 kbit/s-os bitrátájú MP3 formátumba konvertált anyagokat. A számos lejátszási módot támogató, 5,1 kilogramm súlyú termék ára várhatóan 615 dollár körül alakul majd, ami első hallásra kimondottan soknak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TEAC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés