Hirdetés

Kezdetét vette a WCG 2006 monzai döntője

Az olaszországi Monzában tegnap megkezdődött a World Cyber Games idei döntője, mely immáron ötödik alkalommal várja a számítógépes játékok szerelmeseit. Az öt napon át tartó döntőn 70 ország (23 ország Kelet-Európából, 17 Nyugat-Európából, 19 Ázsia és a Csendes-óceán területéről, 10 Amerikából és 1 Afrikából) 700 döntőbe jutott versenyzője méri össze ügyességét 8 különféle játékban. A záróesemény helyszíne ezúttal is különleges: az Autodromo di Monza aréna a száguldó cirkusz olasz nagydíjának otthona is egyben. A látogatók itt számtalan hírességgel is találkozhatnak, akikkel a naponta megrendezett bajnokságokon versenyezhetnek is.

A legnagyobb pénzdíjat kínáló számítógépes játékok versenye az egyéni- és csapatdíjazás mellett az idei évtől bevezette a legsikeresebb ország megjutalmazását is. A 2006-os verseny további különlegessége, hogy az esemény egyik legnagyobb szponzora elindította első, nemzetközi csapatát. A Samsung Ambassadors (Samsung Nagykövetek) nevű csapatot hat döntőbe jutott versenyző alkotja – két olasz, egy-egy brazil, üzbég, kanadai és koreai versenyző képviseli a barátság, versenyszellem és szórakozás Samsung által is hangsúlyozott értékeit.

„A Samsung folyamatosan keresi a kapcsolatot a mai fiatalokkal, hogy fair és tiszta játékkultúrát honosítson meg közöttük” – mondta Gregory Lee, a Samsung Electronics Global Marketing Office első alelnöke. „A World Cyber Games rendkívül fontos esemény a Samsung számára, hiszen segítségével szorosabb kapcsolatot alakíthatunk ki a fiatal generáció és a sport között. Megtiszteltetés, hogy a rendezvény nemzetközi szponzora lehetünk” – tette hozzá.


A résztvevők elmondása alapján az esemény olimpiai hangulatban telik – a különféle országokból érkező játékosok a sportversenyekhez hasonlóan, régi ismerősként, jó barátként üdvözlik egymást. Az olimpiai játékoknál alkalmazott eskütétel a World Cyber Games versenyzőire is vonatkozott, a megnyitó ünnepségen közösen vonultak be országuk zászlajával, majd minden játékos felesküdött a tisztességes játékra, valamint a szigorú szabályok betartására.

A verseny eredményei élőben is nyomon követhetők a WCG weboldalán. A magyar Ancients csapat eddigi szereplése hibátlan; a játékosok két meccsből kettőt hoztak, ezzel jelenleg a D csoport élén állnak a finn hoorai csapattal azonos pontszámmal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés