Képrejtvény: Milyen gép ez, és miért különleges? (Megfejtéssel!)

A képen egy igazi híresség, de tudod, hogy mi ez?

Hirdetés

Hétvégi minijátékunkban azt kell kitalálni, hogy milyen gép van a képen, és miért érdekes – annyit elárulunk, hogy jó pár dolog miatt különleges. A fórumban várjuk a megfejtéseket, mindenkinek jó szórakozást kívánunk! A megoldást nagyjából egy hét múlva közöljük, addig se csaljon senki! (Nyerni semmit nem lehet nyilván, az egész csak a móka kedvéért van)

??
?? [+]

Megfejtés: Nos, a képen egy Twentieth Anniversary Macintosh, azaz röviden TAM látható, amivel az Apple a saját, huszadik szülinapjára állt elő 1997-ben. Abszolút limitált példányszámú eszközről van szó, amely 7500 dolláros árról indult, és egy év után be is szüntették a forgalmazását. Annak ellenére, hogy mindössze 12 000 darabot gyártottak belőle és csak rövid ideig árulták, tehát nem volt egy kifejezett tömegtermék, néhány hollywoodi produkcióba így is bekerült. Szerepelt például a Seinfeld, illetve a Jóbarátok epizódjaiban, valamint a Batman & Robin című művészfilmben.

A 250 MHz-es PowerPC 603e CPU-val, 32 MB RAM-mal és 2 GB-os tárhellyel ellátott, Mac OS 7.6.1 operációs rendszert futtató készülék kapott egy ATI 3D Rage II grafikus vezérlőt, Apple SuperDrive meghajtót és egy 800x600 képpont felbontású, 12,1"-es LCD kijelzőt. Rendelkezik saját tapipaddal, ellátták HTPC funkciókkal, így például dedikált vezérlőgombokkal, a megszólalásról pedig egyedi Bose hangrendszer gondoskodik.

Köszi mindenkinek a remek hozzászólásokat!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés