Újabb androidos kézikonzol érkezik

A JXD (JinXing Digital) már korábban sem vetette meg az androidos kézikonzolok piacát, és úgy néz ki, hogy sikeresnek ítélték az előző terméküket, amit egy újabb masinával ünnepelnének meg. Az S7300 Gamepad 2 a kialakítást tekintve nem sokban különbözik az elődtől. A vezérlők kialakítása változott, illetve egy helyett már két analóg kar található rajta, melyek valószínűleg az előddel gyűjtött tapasztalat alapján jobban ki tudják szolgálni az igényeket.

Az újdonság 7 colos kapacitív érintésérzékeny kijelzője 1024x600 pixeles felbontással dolgozik, és maximum öt új egyidejű érzékelésére képes. A működésről egy Amlogic AML8726-MX SoC gondoskodik, amely két darab, 1,5 GHz-en ketyegő ARM Cortex-A9-es processzormagot tartalmaz, az IGP szerepét pedig egy MP2-es konfigurációba kötött ARM Mali-400-as fejlesztés látja el. A DDR3-as rendszermemória kapacitása 1 GB lesz, míg az adatokat 8 GB-os flashmemória tárolhatja. Utóbbi egy microSD szabványú memóriakártyával tovább bővíthető.

A legjobb élmény érdekében sztereó hangrendszert kapott a tablet, amitől annyira sokat nyilván nem kell várni, hiszen nem túl mértes hangszórókról van szó, de a legtöbb mobil eszköznél jobb lesz a hangminőség. Természetesen a masinából nem hiányzik a Wi-Fi sem, illetve egy USB és egy HDMI portra is futotta, de ez megszokottnak mondható.

A termékhez jár a cég saját fejlesztésű Game X alkalmazása, amin keresztül számos játék és hozzájuk tartozó szolgáltatás érhető el. Emellett a dedikált vezérlők játékokhoz való beállítása is nagyon egyszerű, hiszen ezt egy háttérben futó alkalmazás segítségével el lehet végezni, így az adott gomb lenyomása olyan hatást vált ki, mintha a kijelzőt tapizná a felhasználó a kijelölt felületen. A JXD szintén gondoskodik kilenc előre telepített emulátorról, így az ismertebb régebbi konzolok exkluzív címei is játszhatóvá válnak. Ha mindez még nem lenne elég, akkor az előtelepített Android 4.1.1-es operációs rendszeren belül helyet kap egy Superuser program, mellyel a készülék rootolása rendkívül egyszerű lesz. Sajnos az elérhető üzemidőről nem derült ki adat, és az akkumulátor pontos kapacitásának hiányában ezt ki sem lehet kalkulálni.

A JXD S7300 Gamepad 2 január végén lesz elérhető. A pontos ára egyelőre nincs megerősítve, de 150 dollár környékére várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JXD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés