7680x4320 pixel felbontású projektort mutatott be a JVC

Hirdetés

A JVC Kenwood az év elején jelentette be, hogy dolgoznak egy Super Hi-Vision felbontású projektor prototípusán, és most olyan fázisba ért a dolog, hogy már a nagyközönség is megtekintheti a kész modellt. Ehhez a vállalaton kívül a Japán Nemzeti Műsorszolgáltató (NHK) nyújtott technikai segítséget. E szervezet ugyanis célul tűzte ki a 7680x4320 képpont felbontású megjelenítő eszközök kifejlesztésének és elterjesztésének támogatását.

Korábban már beszámoltunk egy óriási Super Hi-Vision Panasonic plazmáról, annak megalkotásában is oroszlánszerepet vállalt az NHK, és ezzel a vetítővel is pont ugyanez a helyzet. Így nem meglepő, hogy a terméket az NHK Tudományos és Tecnológóiai Fejlesztési Laboratóriumában állították ki Tokióban.

Az LCOS technológiára épülő projektorról már lehet tudni, hogy maximális fényereje 3000 ANSI lumen, legnagyobb valós kontrasztaránya 10000:1. A 120 hertzes képfrissítési rátával dolgozó termék a kiállítás helyszínén 300 hüvelykes képet vetít ki, így demonstrálva az eljárás erejét. Ráadásul megtámogatták egy 22.2 csatornás hangrendszerrel is, úgyhogy a végeredmény minden bizonnyal meglehetősen impozáns. Az NHK szerint a Super Hi-Vision elterjedésére még 2020-ig várni kell, de addig is lesznek kísérleti célú közvetítések néhány kiemelt helyszínről, így például a londoni olimpiáról is. Azt is lehet tudni, hogy e projektorral most körbeturnézzák a világot, úgyhogy akinek van egy kis szerencséje, az június 3 és 8 között saját szemével is megnézheti az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő SID konferencián.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés