Célegyenesben a JVC GY-HMQ10 jelzésű 4K felbontású kamerája

Hirdetés

4K megjelenítők, ha nem is túl nagy számban, de már elérhetőek a piacon. Ilyen például a Toshiba 55X3 típusú tévé, vagy a JVC DLA-X90R jelzésű projektor. Sőt már olyan modellek is megtalálhatók, amelyek képesek az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázására, viszont felvételre alkalmas kézi eszközzel eddig nem igazán találkozhattunk.

JVC GY-HMQ10
JVC GY-HMQ10

A JVC a CES-en jelentette be, hogy tavasszal piacra dobja első ilyen jellegű eszközét, és most már az is biztos, hogy erre még ebben a hónapban sor kerül. A GY-HMQ10 tehát képes a 3840x2160 pixeles felbontású anyagok rögzítésére, ami a Full HD négyszerese, de természetesen kiválasztható a Full HD-s mód is. A termék 8,3 megapixeles 1/2,3" BSI-CMOS szenzorral dolgozik és tízszeres optikai zoomra képes. Az adatfeldolgozást a vállalat saját Falconbird LSI típusú chipjei végzik. A modell a 60 és az 50 Hz-es módok mellett lehetőséget ad a másodpercenkénti 24 képkockás sebességgel történő felvételek elkészítésére is.

A fókusz, a blende, a záridő, a gamma, és az érzékenység is módosítható manuálisan, valamint a fehéregyensúly beállításokkal is elmolyolhat a felhasználó. A vezérlést egy érintésérzékeny 3,5 hüvelyk képátlójú, 920 000 képpontos LCD kijelző segíti. Az újdonság belső memóriával nem rendelkezik, így az anyagok SDHC/SDXC kártyákra menthetőek, amelyek akár 32 GB-osak is lehetnek. A készülék március 25-én kerül a boltokba, és várhatóan 5000 dollárt kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés