Új JVC Addixxion akciókamera a láthatáron

A JVC 2013-ban lépett be az akciókamerák igen gyorsan növekvő piacára az Addixxion családba tartozó GC-XA1 típusjelzésű termékkel, melyet mi is teszteltünk. A modell egész jól sikerült, de a vállalat döntéshozói tudják, hogy ebben az iparágban nem érdemes a babérokon üldögélni, így viszonylag hamar előálltak a továbbfejlesztett utóddal, amely a GC-XA2 névre hallgat.

JVC GC-XA2
JVC GC-XA2 [+]

A 8 megapixeles CMOS érzékelővel ellátott eszköz megörökölte az előd kialakítását, tehát jó néhány hasonló kategóriájú eszközzel ellentétben inkább hasonlít egy hagyományos kamkorderre mint egy fényképezőgépre. A másfél hüvelykes színes LCD kijelző az oldalára került, a kezelőgombokat a tetejére építették, a csatlakozóknak pedig a farán jutott hely. Használatát megkönnyíti, hogy egy ingyenesen letölthető alkalmazásnak köszönhetően iOS, illetve Android alapú személyi mobil eszközökről is irányítható. Rendelkezik beépített Wi-Fi-vel és telepített Ustream alkalmazással, azaz számítógép, telefon vagy tablet közbeiktatása nélkül képes kilőni az élőképet az internetre. Öt méter mélységig vízálló, bírja a fagyot és a port, és azt is kibírja, ha két méter magasságból a földre ejtik. Ellátták digitális képstabilizátorral, valamint az ötszörös digitális zoom sem hiányzik belőle.

Módot ad Full HD felbontású felvételek elkészítésére, másodpercenkénti hatvan képkockás rögzítési sebesség mellett. Ezen kívül a felhasználó kiválaszthatja a 720p módon, ahol lehetősége nyílik másodpercenkénti 120 képkocás videók felvételére, amelyet egy szoftver segítségével egyszerűen jó minőségű lassított felvétellé alakíthat. Természetesen fényképezőgépként is bevethető, lőhetőek vele sorozatfelvételek is akár, és segítségével kiegészíthetők a TimeLapse anyagok is. Akkumulátorának kapacitásáról a vállalat nem szolgált információval, azt viszont már lehet tudni, hogy az ára 300 dollár körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Előzmények

Hirdetés